Question Jak wytworzyć metyloaminę w wodzie

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Czy ktoś może mnie nauczyć, jak zrobić metyloaminę w ciekłej wodzie z metyloaminy Hcl Cas 593-51-1?

antrax

Don't buy from me
Resident
Reaction score
56
po prostu kup już gotowe tłumaczenie

View previous replies…

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Zwykle mi się to udaje. Ale Chiny wprowadziły teraz zakaz, a chińscy producenci najwyraźniej nie mogą go sprzedawać.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Najwyraźniej zakazali tego 2 tygodnie temu

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,887
Deals
1
Witam, weź 1 mol chlorowodorku metyloaminy (nie metyloaminy) i rozpuść w minimalnej ilości wody.
Dodaj powoli 1 mol wodnego roztworu NaOH. [1 mol NaOH użyj do przygotowania stężonego 50% roztworu NaOH].
Należy pamiętać, że metyloamina jest bardzo lotna i trująca. [Stosować środki ochrony indywidualnej i wentylację].

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Witam, czy jest możliwe, jeśli możesz również podać mi syntezę metyloaminy w prostym opisie, a także czy możesz podać mi ilości każdego składnika w gramach, co byłoby bardzo pomocne, dziękuję, również czy znasz jakichś europejskich dostawców metyloaminy?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
2 części formaldehydu + 1 część chlorku amonu. Widziałem, że ludzie reagują na to na różne sposoby. Ja refluksuję pod próżnią przez 4 godziny, a następnie destyluję pod próżnią, aby uzyskać najwyższy stosunek chlorku monometyloamoniowego do di i tri metyloamoniowego. Następnie oczyszcza się go z nieprzereagowanego chlorku amonu alkoholem butylowym, etylowym lub metylowym, który lepiej rozpuszcza metylację. Następnie refluks, filtrowanie na gorąco. Ciała stałe są wyrzucane, a następnie robisz to ponownie. Do 4 razy, a następnie płukanie chloroformem, który rozpuszcza di i tri.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Czy znasz europejskich dostawców Methylamine 40% Aqueous?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,887
Deals
1
Rozejrzyj się po sekcji Odczynniki i sprzęt i wyszukaj.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Chciałem tylko zwrócić uwagę osób zastanawiających się, jak zdeprotonować hcl do zasadowej metyloaminy, jeśli prekursorem jest sól (hcl, siarczan, węglan, fosforan itp.) Możesz to zrobić in vitro i zaoszczędzić sobie dużo dodatkowego czasu rozpuszczalnika. Wystarczy dodać 2× ilość (w molach) hcl i dostosować ph całej mieszaniny.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Czy możesz wyjaśnić, co masz na myśli? Naprawdę pomogłoby mi, gdybyś mógł to ze mną omówić.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Zastanawiam się, dlaczego nigdy tego nie widziałem. W każdym razie. Metyloamina HCL jest również znana jako chlorek metyloamoniowy. Spójrzmy na jego mol;
Powinno być CH³NH²HCL, a metyloamina to CH³NH²
CH³ grupa metylowa, metan
NH² AN amina, grupa aminowa
HCL chlorowodór, kwas
Mol. Masa cząsteczkowa CH³NH²; 31.058g/mol
Mol.wt. CH³NH²HCL; 67.52g/mol
67.52g-31.058g=36.452g
Masa molowaHCL? 36,452g/mol.
Jeśli weźmiesz mol metyloaminy i dodasz mol HCL, otrzymasz mol. hcl metyloaminy!
Teraz zneutralizujmy ją. Czy wiesz, że mol NaOH (wodorotlenku sodu) neutralizuje mol chlorowodoru? To prawda. Wspaniałą rzeczą jest to, że HCL i NaOH są dla siebie stworzone. Na+ łączy Cl- i w ten sposób powstaje sól (NaCl). H+ bierze OH- i tworzy wodę (H²O). 2 łagodne produkty z 2 żrących, trujących produktów.
Tak samo jest w przypadku wszystkich HCL - na każdy mol prekursora (czyli HCL) potrzebny jest mol NaOH, aby zneutralizować go do cząsteczki zasady
Dodajemy więc mole prekursora i mole metyloaminy HCL, a następnie tyle samo moli ługu i gotowe. Naczynie reakcyjne należy oczywiście natychmiast napełnić, ponieważ metyloamina jest gazem.