W żaden sposób nie jestem "wrodzonym chemikiem". Jestem również początkującym. Ale moja krytyka nie polega na tym, że nie rozumiesz, ale na tym, że nawet nie SPRÓBOWAŁEŚ.
Po pierwsze, przeszukaj forum pod kątem syntez, których szukasz. ZANIM zaczniesz zadawać pytania. To proste wyszukiwanie, nie ma nic wspólnego z byciem chemikiem.
Następnie, gdy już znajdziesz, przeczytaj. Jeśli są tam rzeczy, których nie rozumiesz, wygoogluj je. Jeśli utkniesz, zapytaj o te konkretne rzeczy.
Jeśli zapytasz, tak jak to zrobiłeś, "Jak zrobić amfetaminę?", odpowiedź brzmi "Przeczytaj cholerny opis syntezatora na forum!".
Jeśli jednak zapytasz "Przepraszam, przeczytałem opis tego syntezatora *link* i nie rozumiem, co to znaczy bazować roztwór" (lub inną określoną część syntezatora), możesz uzyskać wskazówki i odpowiedzi. Ja z chęcią pomogę ci z wiedzą, którą posiadam. Na tym forum można znaleźć kilka takich przykładów.
W porządku jest nie znać się na chemii. Nie jest w porządku być leniwym i nawet nie próbować. A jeśli nie wiesz, jak przeszukiwać forum lub zadawać pytania, na które ludzie mogą odpowiedzieć, musisz się tego najpierw nauczyć. Jeśli nie jesteś na to przygotowany, nikt ci nie pomoże i to nie jest dla ciebie.
To przynajmniej moje pięć groszy.