Question W jaki sposób chlorowodorek metyloaminy staje się metyloaminą?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
W jaki sposób chlorowodorek metyloaminy staje się metyloaminą?
Czy jest bezpieczny? Czy wybuchnie?

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Nigdzie nie ma filmów na ten temat, nigdzie nie ma prostej dokumentacji na ten temat. Nie ma przewodnika ani filmu na temat tworzenia 40% roztworu wodnego, zawsze brakuje jednego lub dwóch kroków, co może doprowadzić do katastrofy.

Zawsze niejednoznaczne informacje, takie jak "roztwór podstawowy", który, jak się dowiedziałem, jest stosunkiem wodorotlenku sodu i wody 1:5.

Wydaje mi się, że jest to tak prosty proces w chemii, że nie wymaga większego wyjaśnienia. Ale nikt nie chce wyjaśnić więcej. Wygląda to podejrzanie, gra słów zamierzona.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
to po prostu dlatego, że jest to po prostu freebasing, każdy powinien być w stanie to zrobić, nie potrzebujesz do tego przewodnika, a jeśli nie możesz zrobić stechiometrii, to powinieneś poszukać innego hobby. poza tym, jaka katastrofa może się tam wydarzyć ????
Cały ten wątek sprawia, że rozbijam głowę o ścianę.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

Na reddit jest to:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Inny facet mówi w tym samym poście:

Kolejny reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

(Na który nie dostał odpowiedzi w sprawie zatrzymania bulgotania)

Odpowiedź:

Więc 120 ml wody + 80 gramów metyloaminy hcl = 200 ml 40% to moje rozumienie 200/80 = 40% Ale jest dużo odpadów, więc trzeba zrobić więcej niż 80 gramów. Osobiście nigdy tego nie robiłem, ale wydaje się, że niewiele osób o tym wie.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
To bardzo dobre pytanie. Zgaduję, że 40% odnosi się do soli, więc 40 g chlorowodorku metyloaminy rozpuszcza się w wystarczającej ilości wody, aby końcowy roztwór wynosił 100 ml? Następnie podczas syntezy zawsze dodaje się stężony NaOH, więc w reakcji MeAmine będzie reagować jako wolna zasada. Nie jestem w pobliżu eksperta i doceniłbym wkład ekspertów.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Tak lub generujesz in situ, jeśli jest to wygodne.

W chemii wiadomo, że kwaśne sole aminy można przekształcić z powrotem w formę wolnej zasady poprzez dodanie zasady jako jonu przeciwnego do jonu Cl- SO4-, mam nadzieję, że sposób, w jaki to powiedziałem, jest poprawny, ale masz sedno. Lizyna i wodorowęglan sodu mogą również uwalniać niektóre sole kwasu aminowego do zasady.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Wystarczy powiedzieć, że nigdzie nie ma filmu ani jasnego wyjaśnienia, nawet jeśli jest to tak prosty proces.

Kiedy mówisz "oczywiste dla oka", nie jestem pewien, co to znaczy. Bo powiedzmy, że napełniasz kolbę 100 ml i 80 g roztworu hcl metyloaminy, dripper 100 ml i 20 g roztworu ługu. Następnie bełkotkę napełniamy 120 ml bardzo zimnej wody. Zaczynasz bardzo powoli wkraplać ług do roztworu soli, nie ma możliwości, abyś gołym okiem kiedykolwiek osiągnął 200 ml (absorpcja 40%) lub nawet wiedział, czy trafiłeś w to miejsce.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Tutaj, patrz na to, wydzielają się gazy, w tym wodór i wolna zasada aminowa. Podczas dodawania aq NaOh sol. mieszanina będzie również początkowo reagować nieco gwałtownie, a także fakt, że część chlorowodorku ulegnie awarii i ostatecznie rozpuści się, mam nadzieję, że to pomoże.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Czy zdajesz sobie sprawę, że reakcja między NaOH i HCl to NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, więc skąd pochodzi wodór?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Umysły wszystkich tutaj szaleją. Naprawdę musisz wyprodukować gaz i złapać go bulgoczącego w czystej wodzie. Sposobem na sprawdzenie, czy stężenie gazu wynosi 40%, jest zważenie wody. Gdy litr wody waży 1666,6 g, mamy teraz nieznaną ilość 40% roztworu CH³NH⅔ w wodzie. Objętość wody nie jest stała. Ilość, którą masz, jest tym, co masz, ale na litr musisz złapać 12 moli, więc zrób 13-14