Question Jak oczyścić sól amfetaminy?

HHH

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Chłopaki, postępowałem zgodnie z tutorialem z breaking bad chanel i myślę, że otrzymałem 60% amfetaminy i 40% siarczanu, co czyni ją solą amfetaminy. Zastanawiam się najpierw, co powinno powstać w procesie animacji redukcyjnej NaBH4 i P2NP i jak mogę to oczyścić?!?🙏

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
146
Nie rozumiem, co masz na myśli, mówiąc, że otrzymujesz 60% amfetaminy i 40% siarczanu, ponieważ nie ma to żadnego sensu, siarczan jest tylko solą, która wytrąci się po dodaniu kwasu siarkowego do zasady wolnej od amfetaminy, tak jak jeśli dodasz inny kwas, taki jak kwas chlorowodorowy, otrzymasz sól w postaci chlorowodorku, więc musi być jakiś błąd w pisaniu, ponieważ jako taki nie ma sensu. Redukcja p2np w dowolny sposób (al/hg lub borowodorek sodu) spowoduje powstanie wolnej zasady amfetaminy, a każda substancja chemiczna będzie mogła swobodnie tworzyć sól, która najlepiej jej odpowiada, z wolnej zasady uzyskanej dowolną metodą redukcji. W odniesieniu do czyszczenia soli amfetaminy, które mogą być zanieczyszczone przez awarie w syntezatorze, dobrym i najczęściej stosowanym przez wszystkich sposobem jest rozpuszczenie soli amfetaminy w lodowatym acetonie przez krótki czas i przefiltrowanie jej, ponieważ wiele zanieczyszczeń rozpuści się w acetonie, a amfetamina nie rozpuści się w acetonie, dopóki jest bardzo zimna, ponieważ jej rozpuszczalność w nim wynosi zero. Mam nadzieję, że coś ci wyjaśniłem. Pozdrowienia i błogosławieństwa.

• Like
Reactions: HHH

HHH

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Dzięki!!! Moje pytanie brzmiało "Jak oczyścić sole amfetaminy do amfetaminy?". Wypróbuję metodę zimnego acetonu i zobaczę, czy zadziała. Czy mogę zapytać, jaką czystość uzyskamy po tej filtracji?