jak mogę zrobić metamfetaminę w domu z tego, co mam

victimtulip

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
Mam następujące składniki:

KMnO4 [nadmanganian potasu]
Pseudoefedryna HCl - 100 tabletek, każda zawierająca 30 mg pseudoefedryny i 200 mg ibuprofenu
Alkohol izopropylowy
Aceton
!! Nie mam kwasu muriatowego ani kwasu solnego.

Czy istnieje sposób na uzyskanie leku z tego, co mam? Nie mam sprzętu laboratoryjnego. Początkowo myślałem, że spróbuję metkatynonu, ponieważ wydaje się najłatwiejszy i nie jest niebezpieczny, ale nie znalazłem szybkiej syntezy, którą mógłbym skończyć w 12 godzin. Czy mogę zrobić metamfę z tego, co mam, ale nie metodą shake n bake? Nie chciałbym podpalić domu i nie sądzę, żebym był w stanie nie zrobić nic złego, a potem ryzykować życie dla narkotyku

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
Cześć, właśnie poruszam ten temat. Zauważyłem, że w większości krajów pseudoefedryna jest dostępna bez recepty w połączeniu np. z ibuprofenem, jak wspomniano powyżej. Jaki byłby najlepszy sposób na oddzielenie pseudo od Ibuprofenu?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Ibuprofen ma bardzo niską rozpuszczalność w wodzie, podczas gdy efedryna jest bardzo dobrze rozpuszczalna.
Ibuprofen ma temperaturę wrzenia 157 C, podczas gdy efedryna rozkłada się znacznie powyżej 200 C.
Oznacza to, że można albo odfiltrować ibuprofen przy użyciu minimalnej ilości wody, albo wygotować go z podgrzanej mieszanki proszku po oddzieleniu wszystkich wypełniaczy.
Wszystkie właściwości fizyczne są dostępne na PubChem, wystarczy umieścić dwie substancje obok siebie i porównać statystyki.