Question Masz problem z krystalizacją a-pvp?

untryrgos

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
13
Witam, będę wdzięczny za pomoc i kilka przydatnych wskazówek. Ostatnio wykonałem syntezę krok po kroku. Ale po dodaniu kwasu do mieszaniny nie pojawił się kryształ. Mieszanina podzieliła się na dwie warstwy. Górna warstwa, jak rodzaj oleju, nie rozpuszcza się w wodzie. Dolna warstwa może rozpuszczać się w wodzie i jest psychoaktywna. W czym tkwi problem? Co jest nie tak? Proszę o pomoc i będę wdzięczny.

Attachments

• ZSnEvmMd72.jpg
    ZSnEvmMd72.jpg
    3.9 MB · Views: 40
  • WEjqtdfTy4.jpg
    WEjqtdfTy4.jpg
    4 MB · Views: 25

APVP-EU

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Czy w mieszaninie znajduje się rozpuszczalnik? Miałem wiele (drobnych) problemów tego typu, zanim udało mi się wszystko wyjaśnić!

untryrgos

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
13
Rozwiązałem ten problem. Po pierwsze, jeśli na dnie zlewki znajdzie się trochę ciężkiego oleju, nie wyrzucaj go. Oddziel olej, a następnie dodaj do niego trochę wody, upewnij się, że dodałeś za dużo kwasu. Po wyrzuceniu oleju, który nie może rozpuścić się w wodzie, dodaj więcej NaOH do wody i eteru naftowego. Widać, że eter naftowy stał się czerwony. Następnie wyekstrahuj go i oddziel poziom eteru naftowego. Nie dodawaj zbyt dużo kwasu, w przeciwnym razie ponownie otrzymasz ciężki olej. W końcu dodaj do niej mieszaninę eteru naftowego. Kryształ pojawia się w zlewce.