wyodrębnić amfetaminę z pseudoefedryny?

cyb3r0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Jak wyodrębnić amfetaminę z pseudoefedryny?

YenaneY

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Pseudoefedryna nie zawiera amfetaminy, którą można by wyekstrahować. Aby uzyskać amfetaminę z psedoefedryny, należałoby przeprowadzić syntezę. Pseudoefedryna może być używana jako prekursor do syntezy amfetaminy.

Aby zsyntetyzować amfetaminę z psedoefedryny, należałoby przeprowadzić reakcję redukcji.

newchem3solution

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ekstrakcja amfetaminy z pseudoefedryny jest złożonym i potencjalnie niebezpiecznym procesem, który obejmuje reakcje chemiczne.

1. Zbierz niezbędne materiały:
    • Tabletki lub pigułki pseudoefedryny (np. Sudafed)
    • Czerwony fosfor (można go uzyskać z pudełek zapałek lub podkładek)
    • Bezwodny amoniak (dostępny w nawozach lub u dostawcy chemikaliów)
    • Paski litowe (można je kupić online lub wykonać z baterii litowych)
    • Metanol lub skażony alkohol
    • Wodorotlenek sodu (ług)
    • Kwas solny
    • Filtry i bibuła filtracyjna
    • Woda destylowana
    • Okłady z lodu lub zamrażarka
    • Sprzęt ochronny (rękawice, okulary ochronne i dobrze wentylowane miejsce pracy)
  2. Przygotuj pseudoefedrynę:
    • Rozgnieć tabletki lub pigułki pseudoefedryny na drobny proszek.
    • Rozpuść proszek w skażonym alkoholu lub metanolu.
  3. Przeprowadzić redukcję:
    • Wymieszaj rozpuszczoną pseudoefedrynę z czerwonym fosforem i bezwodnym amoniakiem w pojemniku.
    • Podgrzewać mieszaninę, aż zacznie wrzeć.
    • Dodaj paski litu do mieszaniny i kontynuuj ogrzewanie aż do zakończenia reakcji.
  4. Zakwasić i wyekstrahować:
    • Poczekaj, aż mieszanina ostygnie, a następnie dodaj kwas solny, aż osiągnie pH między 1 a 2.
    • Wyekstrahować amfetaminę przy użyciu rozpuszczalnika (np. eteru lub heksanu).
    • Przefiltrować mieszaninę w celu usunięcia zanieczyszczeń.
  5. Zasadź i ponownie ekstrahuj:
    • Dodaj wodorotlenek sodu do przefiltrowanej mieszaniny, aż osiągnie pH między 12 a 14.
    • Ponownie ekstrahować amfetaminę przy użyciu rozpuszczalnika.
    • Przefiltrować mieszaninę w celu usunięcia zanieczyszczeń.
  6. Oczyścić i wysuszyć:
    • Połączyć przefiltrowane mieszaniny i odparować rozpuszczalnik przy użyciu wyparki obrotowej lub źródła ciepła.
    • Wysuszyć powstałą pozostałość w eksykatorze lub pod próżnią.

mefistofeles

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Czy to nie jest synteza metamfetaminy?

poza tym, nie można wyekstrahować amfetaminy z pseudoefedryny, ponieważ nie zawiera ona amfetaminy. to nie działa w ten sposób.

pseudoefedryna to pojedyncza substancja, sama w sobie psychoaktywna. jest stymulantem

można WYTWORZYĆ (zsyntetyzować) metę z pseudoefedryny.

YenaneY

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Myślę, że można go użyć do produkcji zarówno amfetaminy, jak i metamfetaminy, ponieważ w ścieżce syntezy psedoefedryny do metamfetaminy najpierw przeprowadza się reakcję redukcji w celu przekształcenia psedo w amfetaminę, a następnie drugą reakcję w celu przekształcenia amfetaminy w metamfetaminę, a te dwie reakcje redukcji można przeprowadzić w jednym etapie reakcji

Jimmyjohn48

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
NIGDY TEGO NIE PRÓBUJ. Tak, to są częściowe etapy 2 zupełnie różnych syntez metamfetaminy. Próba zmieszania bezwodnego amoniaku, czerwonego fosforu i litu byłaby bardzo niebezpieczna.
fosforu i litu. I doprowadzić do wrzenia? Roześmiałem się, gdy to przeczytałem. Ktokolwiek to napisał, najwyraźniej nigdy nie pracował z bezwodnym amoniakiem.

mefistofeles

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Ktokolwiek to napisał, nie ma ani krzty logiki

Hypnou

Don't buy from me
Resident
Language
🇨🇿
Reaction score
3
Interesujące, ale kilka lat temu myślałem o tym, że możliwa jest ekstrakcja efa/pseudo z amfy lub mety, ale zawsze nigdy nie próbowałem znaleźć informacji na temat tego pomysłu, ale też nie natknąłem się na to nigdzie przypadkiem

YenaneY

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Być może można odwrócić redukcję za pomocą utleniania, aby przekształcić metamfetaminę lub amfetaminę z powrotem w psedoefedrynę, teoretycznie mogłoby to zadziałać, ale nie próbowałem tego

Hypnou

Don't buy from me
Resident
Language
🇨🇿
Reaction score
3
Ponieważ zawsze uważałem, że o wiele łatwiej jest zdobyć produkt, który został wyprodukowany lub zsyntetyzowany z pseudoefedryny lub efedryny luzem, niż próbować zdobyć surowiec w mniejszych ilościach. Nawet jeśli weźmie się pod uwagę pewne straty, na przykład podczas rekrystalizacji lub czegokolwiek innego, nadal ma to większy sens. Hmmm...

Hypnou

Don't buy from me
Resident
Language
🇨🇿
Reaction score
3
Coś w tym stylu, wiesz, amph to pseudo/efe to meth 😅