Ok, przyspieszyłem proces suszenia w piekarniku, piekarnik z wentylatorem, ustawiony poniżej 100 stopni C. (wyglądał na około 80).
Pozostało mi 168 mg brudnożółtej/białej pozostałości o lekko woskowej konsystencji.
Jeśli byłaby to czysta 2C-B, oznaczałoby to, że moja wydajność wynosi 16,8 mg na tabletkę (reklamowana na 20 mg), co byłoby całkiem przyzwoitą wydajnością na poziomie 84%.
Nie mam jednak wątpliwości, że nie jest to czysta 2C-B, więc moja wydajność jest zdecydowanie niższa, ale mimo to jest to świetna zabawa.
Ponieważ jest lekko woskowy, moje pragnienie wdmuchiwania go nie będzie zbyt dobre, więc rozpuszczę całe 168 mg w 5 ml 0,9% soli fizjologicznej i umieszczę w sprayu do nosa. Ponieważ rozpuszcza się bez problemu, powinna to być łatwa metoda podawania.
Moje pompki do nosa dają mi 30 aktywacji na 5 ml, więc przy 168 mg dałoby mi to 5,6 mg pozostałości 2C-B. 2 pompki powinny być bardzo przyzwoitą dawką.
Drugie zdjęcie jest po dodaniu 5 ml 0,9% soli fizjologicznej - woda przybrała lekko białawy, mleczny kolor i unosi się w niej osad. Kontrastuje to z czystą wodą, która trafiła do etapu odparowywania.
Tak więc albo ciepło było zbyt intensywne i ugotowałem coś w piekarniku, albo proces odparowywania / suszenia zmącił niektóre domieszki / spoiwa, które były rozpuszczalne w wodzie i teraz się wydostały, albo coś w tym nie lubiło roztworu soli. Przyznaję, że czysta woda miała ponad 100 ml, a ta sól fizjologiczna to tylko 5 ml, ale nawet podczas suszenia woda nie zmieniła koloru, więc coś na pewno jest nie tak.
Być może poświęcę kolejne 10 tabletek, aby spróbować ponownie i zmienić kilka rzeczy.
1. tacka teflonowa do suszenia
2. rozpuścić tabletki po zmiażdżeniu i pozostawić do osadzenia przed filtrowaniem, zatrzymując się, zanim osad dostanie się do filtra.
3. Każde kolejne mycie powinno być pozostawione do osadzenia.
4. używać mniejszych ilości wody (30 ml na płukanie, a nie 50 ml)
5. Pozwolić na wolniejsze naturalne parowanie (dopóki nie dostanę w swoje ręce czegoś, co to przyspieszy...).
W każdym razie - to jest dzisiejsze ćwiczenie z filtracji i odparowywania