Question Czy ktoś wie, jak krystalizować olej kanabinoidowy?

porC

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Czy ktoś wie, jak krystalizować olej kanabinoidowy?! Proszę o wiadomość!!!

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Według NuggMD, thc nie krystalizuje po wyizolowaniu, tworzy biały proszek. gówno, które krystalizuje to thc-a.

oto poradnik, jak zrobić izolat thc, ale będziesz potrzebował trochę sprzętu laboratoryjnego

Oto nieco łatwiejszy tutorial, ale nie wiem, czy prowadzi do izolatu thc, ponieważ zdjęcia są zielone. mówi tylko "proszek thc", ale jest o wiele bardziej wykonalny dla domowego kucharza.

porC

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Chodzi o to, że kupiłem 5cl oleju kannabinoidowego, z wcześniejszego doświadczenia wiem, że każdy kannabinoid w postaci płynnej, jeśli po prostu go schłodzisz i zostawisz na otwartej przestrzeni, może sprawić, że rzecz stanie się stała, ale po prostu pytałem, może ktoś zna inne sposoby lub szybsze sposoby!!! Dzięki za odpowiedź!!! Keep it UP!!!!

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
czy to tylko 5cl? jeśli tak, to proces powinien być podobny do izolatu thc, który wysłałem, tylko prostszy. Według mnie wystarczy to gówno przezimować (włożyć do etanolu lub preferowanego rozpuszczalnika, pozostawić na noc w zamrażarce, przefiltrować, aby usunąć ciała stałe, które są tłuszczami i tym podobnymi), odparować (trzymaj się z dala od wysokich temperatur, ponieważ mogą one degradować kannabinoidy), pozwolić mu się rekrystalizować, przefiltrować, być może ponownie przemyć rozpuszczalnikiem i wysuszyć/desykatować. poproś kogoś o drugą opinię ^^;

mój błąd, "łatwiejszy samouczek", który wysłałem, dotyczył ekstrakcji z kwiatu, a nie oleju. miałem fart mózgowy, przepraszam

porC

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
It ok bro doceniam efort ther3 jest wielu wiedzących ludzi wokół, ale nie wszyscy z nich są aktywni powiedzmy to w ten sposób!!!!

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
260
Deals
1
Diamenty THC przechodzą od oleju/shattera do odparowania rozpuszczalnika do czystego kryształu THC-A o czystości około 98%.