Question Czy sprzedawcy naprawdę są w stanie dokonać 100% odprawy celnej?

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Zamierzam zawrzeć umowę ze sprzedawcą spoza UE (tylko kilka gramów określonej substancji chemicznej dla laboratorium).
Sprzedawca twierdzi, że jest odpowiedzialny za odprawę celną produktów. Co więcej, używają doskonałego ukrycia. Twierdzą, że mają 100% sukces w transporcie.

Oferują również ponowną wysyłkę w przypadku zajęcia przez służby celne, ale nie o to chodzi: nie chcę, aby służby celne w ogóle cokolwiek zajmowały. To jest ważniejsze niż pieniądze.

Jakie jest doświadczenie w tej kwestii? Czy naprawdę mogą odprawić celników i mieć 100% sukcesu w transporcie?

blackburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
NIE! Nie mogą.

Nadal muszą przejść odprawę celną w Twoim kraju...

Nawet jeśli wygląda na to, że paczka jest wysyłana w obrębie UE, służby celne mogą przeprowadzać wyrywkowe kontrole paczek zagranicznych...

Nic nie jest stuprocentowe.

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Tak myślałem.
Jak dobry może być stealth? (dla kilku gramów niereaktywnej substancji chemicznej, o której większość ludzi nawet nie słyszała).
Czy ktoś ma doświadczenie z takimi ukrytymi przesyłkami?

blackburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Kilka gramów jest łatwe do ukrycia, powinieneś porozmawiać i uzgodnić z nadawcą o ukrywaniu.

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Cóż, miałem podobną sytuację z dostawcą CN oferującym piękny RC. Powiedzieli dokładnie to samo, zaryzykowałem i zapłaciłem 230 $, a po 7 dniach dostarczyli mi numer śledzenia, który nie był aktywny przez 14 dni, potem nagle znalazł się w UE i 4-5 tygodni po zapłaceniu otrzymałem list, nie wiem, jak to zrobili, ale mieli firmę / osobę w UE, która odesłała go do mojego kraju.
12-13 dni po otrzymaniu TN pomyślałem, że mnie oszukali, ponieważ bardzo wolno odpowiadali, a także nie dostarczyli zbyt wielu informacji, tylko powtarzali mi, że się pojawi, po prostu bądź cierpliwy.

Kiedy list przeszedł przez odprawę celną, został sprawdzony i odprawiony bez problemu.

Zawartość listu była zapieczętowana w 5 różnych warstwach różnych materiałów. Prawdopodobnie najbardziej profesjonalne doświadczenie, jakie kiedykolwiek miałem. Co najmniej 500+ zakupów od różnych DNM w ciągu ostatnich 7 lat. Tylko jeden przechwycony (próbka koksu 0,5 g) z NL, przypuszczam, że powodem było to, że został wysłany priorytetową pocztą lotniczą. Zwykle wybieram długie metody wysyłki, ponieważ ufam "masowemu" maskowaniu, a nie szybszym. Dzięki

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Alphapipe
Próbowałem odpowiedzieć już 5 razy, za każdym razem, gdy naciskam post reply, po prostu kieruje mnie do strony wyszukiwania, to forum wydaje się błędne.
Naprawdę irytujące, ponieważ chcę podzielić się z wami tą historią.
W każdym razie byłem zły na sprzedawcę za zmuszenie mnie do zakupu dość drogiej próbki wysokiej jakości obiecującej dostawę w ciągu 3-5 dni w UE. Czas mijał i nagle dostałem oficjalną wiadomość od policji, że 0,54 g 92% czystej kokainy zostało skonfiskowane na lotnisku, a sprawa przeciwko mnie została umorzona z powodu braku dowodów. Na początku śmiałem się z faktu, że zmierzyli czystość i wspomnieli o tym, a potem zrobiło mi się smutno, ponieważ 92% to całkiem przyzwoita jakość, za którą zapłaciłem. Ale tak, wnioski wyciągnięte z długiej i powolnej wysyłki, o wiele bezpieczniejsze z mojego doświadczenia i nigdy nie zamawiam z NL. Nie pamiętam, co napisałem w pozostałych 5 próbach

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Teraz widzę twoją odpowiedź i najciekawszą historię.
Więc twoja sprawa została umorzona z powodu "braku dowodów"? Co do cholery... czego więcej potrzebują jako dowodu?
Uważaj się za szczęściarza, są kraje, w których tracisz prawo jazdy, nawet jeśli nie prowadziłeś przez kilka miesięcy...

View previous replies…

crazyinmate

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Cóż, 0,54 g to nie jest dużo i gdyby zapytali, czy to moje, powiedziałbym, że nie.
Nie jestem właścicielem adresu, na który wysłano pocztę, więc istnieje wiele opcji. Muszą udowodnić, że go kupiłem, a jak mieliby to zrobić? Jeśli jest to 1 kg, myślę, że sprawy wyglądałyby inaczej 😂
Zabawne jest to, że byłem w więzieniu za sprzedaż koki, więc naprawdę nie rozumiałem, że sprawa została umorzona, gdyby przyszli pod ten adres i przeszukali, jestem pewien, że byliby w stanie ukarać mnie grzywną za posiadanie wielu nielegalnych substancji. Myślę jednak, że rozmiar ma znaczenie 😂😂😂

Cranston

Don't buy from me
Resident
Reaction score
45
Niesamowite...
Nie mam absolutnie żadnej historii z egzekwowaniem prawa dotyczącego substancji.
Ale mogę przysiąc na Boga, że kiedy celnicy skonfiskują 0,54 g kokainy, stracę co najmniej prawo jazdy (to nie żart, takie jest prawo w kraju UE), dostanę grzywnę w wysokości 1000 euro i będę obserwowany w przyszłości.
Dlatego o to pytam... Mam chińskiego sprzedawcę, który sprzedałby mi kilka gramów substancji chemicznej. Nie tak złej jak kokaina, ale wystarczająco złej, jeśli zostanę złapany.
Czy mogę zaryzykować? (Nie mam adresu pocztowego, który nie może być powiązany ze mną).

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Oczywiście nic się nie stanie. Wyobraźmy sobie, że cię nienawidzę. Wydając kilka dolców wysyłam uncję, a ty trafiasz do więzienia. Tak się nie stanie. Muszą kopać znacznie głębiej, aby uzyskać prawdziwy przypadek

DIRECTLABEXPRESS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Deals
39
Nie bracie... Ale sugeruję niestandardowe opakowanie dla znacznie lepszego wskaźnika sukcesu. Torebki foliowe są spalone...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Prawidłowa odpowiedź brzmi TAK. Jeśli nie wiedziałeś, że rząd USA jest brudny, to tak właśnie jest. Firma spedycyjna z mnóstwem aktywów musi tylko mieć sojusznika zatwierdzonego jako pośrednik celny. Prawdopodobnie nie jest to trudne. Cały chiński rząd ma faceta wewnątrz urzędu celnego? On nawet nie musi być w środku. Nie oglądaj wiadomości i zobacz, jak wszyscy sprzedają Chińczykom patenty, technologie i wszystko, co mogą dostać w swoje ręce. USA są na sprzedaż, a Chińczycy kupują wszystko, co mogą dostać

DIRECTLABEXPRESS

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Deals
39
Może to być wysoki wskaźnik sukcesu w przypadku niektórych firm, ale nadal nie jest to niezawodne.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Więc myślicie, że Chińczycy "przemycili" 3000 funtów betametyloketonu? To dopiero imponujące skradanie!

cookie

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Każdego dnia wysyłamy tony chemikaliów do Europy. W ciągu ostatnich dwóch lat tylko raz zostały one zajęte przez służby celne! Mamy własną sieć logistyczną. Nietradycyjne metody logistyczne! Wierzymy w jedną rzecz! Pieniądze przebijają wszystko. Każdy ma swoją cenę!

Antihero999

Don't buy from me
Resident
Reaction score
53
W rzeczywistości różne okresy czasu będą miały różne sytuacje, zorganizujemy dostawę zgodnie z odprawą celną, ale w około 98% przypadków nie stanowi to absolutnie żadnego problemu. Paczki mogą być bezpiecznie dostarczane do klientów, a my mamy własne metody w Europie i Stanach Zjednoczonych, aby zapewnić bezpieczny transport.