Question Czy mogę krystalizować amfetaminę?

HHH

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Zastanawiałem się więc, czy można przeprowadzić krystalizację HCl na amfetaminie?

O Po pierwsze: czy to w ogóle możliwe?

O Po drugie: jeśli to możliwe, to czy po prostu włożę rurkę HCl do bazy wolnej od amfetaminy, czy też zrobię czystą amfetaminę i rozpuszczę ją w czymś?

O Po trzecie: W czym mogę rozpuścić amfetaminę, żeby była mieszaniną gotową do krystalizacji?

Dzięki za pomoc w odpowiedzi na pozostałe pytania!!!

HHH

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Odpowiedź @Bartholomeus w tym wątku mówi: "Wysusz pastę, po uzyskaniu wysuszonego siarczanu rozpuść go w wodzie, dodaj roztwór NaOH, aby odzyskać czystą wolną zasadę amfetaminy. Następnie rozpuść czystą wolną zasadę w rozpuszczalnikach takich jak metanol/IPA/aceton, dodaj kwas i voila, powinieneś mieć czysty produkt. Lub po prostu wysuszyć pastę, ponownie po uzyskaniu wysuszonego siarczanu dodać do niego bezwodny zimny aceton i oczyścić go kilka razy w ten sposób".

http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...ine-purification-by-acid-base-extraction.788/ ten wątek może pomóc 2

HHH

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Czy wiesz, czym jest czystość?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
tbh nie jestem najlepiej zorientowany w chemii, ale myślę, że to zależy od tego, ile razy myjesz go acetonem

Według wątku o ekstrakcji kwasowo-zasadowej, który wysłałem, czysty amf jest "biały (może występować ledwo zauważalny kremowy lub szary odcień), zapach jest całkowicie nieobecny, smak jest gorzki. Drobnoziarnisty proszek, suchy, jednorodny, nie oleisty, rozpuszczalność w wodzie bez pozostałości".

HHH

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Jasne, że wypróbuję. Dzięki!!!

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
Jeśli to zadziała, może mógłbyś zostać sprzedawcą tutaj c;

lmk!!!

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Chlorowodorek amfetaminy jest znacznie lepszy od siarczanu, spróbuj, jeśli masz szansę, ale uzyskanie kryształów przez odparowanie jest raczej trudne, ponieważ jest tak higroskopijny, ale po stopieniu i schłodzeniu tworzy pewną strukturę krystaliczną

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,891
Deals
1
Cześć, jak powiedział @loadingST, Amph HCl jest niezwykle hydroskopijny i prawie niemożliwe jest uzyskanie kryształów. Co więcej, dość szybko zamieniają się one w bardzo mokrą masę. Polecam zapoznać się z poniższymi badaniami przeprowadzonymi przez eksperta zespołu BB.
Niektóre sole amfetaminy