Question Spalona mimoza hostilis

Gauss

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Cześć chłopaki
Właśnie gotowałem swoją pierwszą partię dmt w ekstrakcji AB i jak to się robi, przesadziłem z wodą, więc zagotowałem prawie 1,5 litra. W tym procesie spaliłem sporo mimozy po bokach, aktywna zupa również wygląda trochę czarno. Czy spieprzyłem całą partię? A może to po prostu oznacza, że nie mogę wyekstrahować dmt z zablokowanej mimozy w garnku?

Info o gotowaniu:
woda 2L
ocet (9%) 150ml
mimoza hostilis 250g

Zamierzam użyć 100g NaOH

coś nie tak z moim gotowaniem?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Hmmm 🤔 Nie sądzę, aby 150 ml 9% octu było wystarczająco kwaśne, aby ekstrakcja zadziałała. Masz papierek lakmusowy lub miernik pH? Jeśli nie, przestań. Jestem dość pewny, że potrzebujesz dużo więcej kwasu, aby wyekstrahować DMT z materiału. Masz wodorotlenek sodu, dlaczego nie masz równie mocnego kwasu? W przeszłości używałem do tego kwasu mrówkowego, 28% kwasu solnego. Minęły lata, ale czy nie jest to kwasowość pH 2, a następnie zasadowość co najmniej pH 12?

Gauss

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Mój tek A/B mówi pH 4 kwasowość i 13 zasada

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Tak, wygląda na to, że zepsułeś to, temperatura parowania bazy wygląda na około 150f. Woda wrze w temperaturze 212f. Temperatura parowania soli kwasu jest znacznie wyższa, ale nie użyłeś wystarczającej ilości kwasu, aby ją wytworzyć. Ile pieniędzy zmarnowałeś? Dlaczego nie poświęciłeś 29 minut na badania? Piszę pracę naukową o tym, dlaczego ludzie wyrzucają pieniądze, czy mogę przeprowadzić z Tobą wywiad?

Gauss

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Nie dodałem bazy, dopóki nie przeniosłem zupy do słoika

Gauss

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Co chciałeś przez to powiedzieć?

Gauss

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Cześć, miałem nadzieję, że moje obliczenia były prawidłowe, ponieważ 9% kwasu octowego jest równe 1,5 M, więc mam 0... ponieważ 2L dałoby hipotetyczne pH nieco poniżej 3. Może coś zrobiłem źle. Widziałem też ludzi używających znacznie mniej. Czy dmt na pewno wyparowałby z wody?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
DMT nie wyparowałoby, nie. Masz 0 czego? Powiedz mi więcej o tym occie 9%, ocet destylowany jest rozcieńczany do 5% w sklepie spożywczym. Tak jak każdy inny ocet. FDA dopuszcza tylko do 8% kwasu octowego w occie.
Odczyn pH 10% kwasu octowego wynosi 2,88%, a w przypadku 10% kwasu octowego jest to 0,1 mol%, a nie 1 mol%. Kwas octowy lodowaty to 100% kwas
150ml 2.88ph +2000ml 7ph=...6.7 pH
Wartość pH rozpuszczalnika polarnego wynosi 6,71xx.
Jeśli chodzi o pH, do którego dążysz w A / B, nn-dmt jest bardzo wyrozumiały. Inne alkaloidy mają pH o 0,5 niższe po stronie kwasowej i wyższe po stronie zasadowej. Nie mogę sobie jednak wyobrazić powodu, dla którego nie miałoby to być liniowe, IE 2 i 12, 3 i 11, 4 i 10. Równoważniki neutralizujące.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Nie pozwól mi powstrzymać cię przed kontynuowaniem. Kora drzewa jest zdecydowanie najdroższa. Kup prawdziwy kwas. Ale te papierki lakmusowe za 0,88 $ i DMT to twarda cząsteczka. Możesz przyłożyć do niej płomień i odparuje w nienaruszonym stanie. Wiele narkotyków rozkłada się przed odparowaniem... Twoja mama prawdopodobnie ma pod zlewem środek do czyszczenia odpływów. To wystarczy. Weź główkę kapusty, aby sprawdzić pH, nikt nie może powstrzymać cię przed opuszczeniem ciała. 👽👽😉😉

MrSung

Don't buy from me
Resident
Reaction score
18
Widziałem inne samouczki, w których DMT jest ekstrahowane tylko zasadą i rozpuszczalnikiem, takim jak Naphta, ale bez kwasu...?