Przepraszam, tak, miałem na myśli oryginalną tryptaminę, w rzeczywistości osiągnąłem całkiem dobre wyniki, używając octanu etylu do ponownego wymieszania z.... przeszedł z małego nieprzezroczystego / brązowego / żółtego małego kryształu do większych półprzezroczystych "słodkich" kryształów..... a dlaczego? Tylko po to, aby zapewnić czystość przed wykonaniem dietylacji, ponieważ kiedy próbowałem dimetylacji do tej pory, miałem dość słabe plony i próbuję dowiedzieć się, gdzie mogę poprawić moją ogólną praktykę robienia chemii. Postanowiłem zasadniczo założyć, że większość rzeczy ma w sobie małe zanieczyszczenie i dlatego najpierw wykonałem prosty re-x, aby zobaczyć, co się dzieje.... Mam na myśli, że na pewno nie może to zrobić nic złego...
Nie mówiłem też, że zamierzam ponownie wymieszać wszystko na raz - jest to rodzaj rzeczy, którą można zrobić, gdy jej używam, w nocy przed reakcją lub dzień wcześniej i wysuszyć w eksykatorze przez noc...
To nie są SUPER brudne rzeczy, które sam dekarboksylowałem z tryptofanu ani nic takiego. To coś, co kupiłem w Chinach, ale chciałem zobaczyć, jak czysty i duży kryształ mogę z niego zrobić.
Nie, szczerze mówiąc, po prostu uznałem, że włączenie go do mojej ogólnej techniki wydaje się dobrym pomysłem....
Mówiąc o destylowaniu rzeczy bez ich niszczenia, właśnie kupiłem głowicę destylacyjną o krótkiej ścieżce... była tania, kupiłem ją z tego powodu, a nie dla niczego konkretnego.
Mam dużo tryptaminy, ponieważ pracuję nad jak największą liczbą różnych aldehydów i późniejszych redukcji, jak to możliwe, i niczego nie sprzedaję. Zrobiłem w życiu DUŻO n,n-DMT, ale bardzo niewiele innych tryptamin, więc robię tylko małe reakcje na raz - po prostu po to, by wypróbować te związki.
Miło jest wiedzieć, że mogę przekształcić go w dowolną podstawową tryptaminę, o ile mogę uzyskać odpowiedni aldehyd. Myślę, że to fajne...
Mam też 500g 3,4,5-trimetoksybenzaldehydu - dlaczego? Ponieważ nigdy nie próbowałem meskaliny ani TMA.
Czy zamierzam wyprodukować blisko 250g każdego z nich? Na pewno nie na raz, ale w ciągu całego mojego życia? ...prawdopodobnie lol
Ciężko też kupić w Chinach, chyba że 500g lub 1000g, bo sprzedają ogromne ilości.
Właściwie jedynym odczynnikiem, który widziałem sprzedawany w mniejszych ilościach, był 2,5-DMOBA, którego dostałem 50g, ale prawdopodobnie nie miał mi go sprzedać lol Rekrystalizowałem to również....dlaczego? Czarne lub szare źródła...