Question O oczyszczaniu pseudoefedryny/czerwonego P

nochsyn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Witam, mam trzy pytania;

1-) Czy każde pudełko zapałek zawiera czerwony fosfor? Jeśli nie, to jak mogę się upewnić, że któreś go zawiera? Czy można zastosować jakieś metody testowe?

2-) Próbuję oczyścić pseudoefedrynę z tabletek na przeziębienie/grypę. Każda z nich zawiera 30 mg pseudoefedryny i 300 mg ibuprofenu. W przypadku nieaktywnych składników zawierają one kilka śmieci, które zakłócają proces oczyszczania. Postępowałem zgodnie z podstawowymi krokami oczyszczania z wątku "meta z tabletek". Ale otrzymany materiał jest lepki i moim zdaniem zakłóca proces syntezy. Obecnie myślę o rozpuszczeniu tabletek w wodzie, dodaniu NaOH aż do zatrzymania reakcji, aby przekształcić pse w formę wolnej zasady i koncertować ibu do jego formy soli. Przemyć toluenem, odrzucić warstwę wody i nierozpuszczalne w wodzie śmieci. Następnie przepuścić bezwodny HCL przez toluen, aby zmienić pse w formę soli i usunąć nadcytrynian. Czy w ten sposób uzyskuje się pse dobrej jakości?

3-) Czy możliwe jest wytwarzanie mety bez aparatu refluksowego? Ogrzewanie w temperaturze 80 C przez 48-72 godziny będzie działać bez refluksu i przy użyciu dobrze uszczelnionego korka?

testint

Don't buy from me
Resident
Language
🇪🇪
Reaction score
71
Jest dostępny na eBay bro. Jest dostępny wszędzie, o ile kwota jest niewielka. Nie bądź f****** z zapałkami, flarami i b******* w ten sposób. Po prostu zamawiaj małe ilości na raz

nochsyn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Nie jest dostępny tam, gdzie mieszkam, muszę używać metody Red P/Idodine.