Każdy zawsze ma wybór, ale o wyborze decydują czynniki zewnętrzne.
Odpowiadając najprościej, z mojego subiektywnego doświadczenia wynika, że para-halogenowanie jest o wiele bardziej szorstką i faktycznie stymulującą substancją niż 4-MMC. Zrobiłem "tylko" 3-CMC i 4-MMC (3-CMC w sumie w zakresie kilogramów, a 4-MMC nie tak dużo, ale do znacznie niższej tolerancji przy każdym przedawkowaniu, nie mówiąc, aby podążać za tym, ale uczyć się na moich błędach i zapobiegać im).
Cóż, piętno wokół para-halogenowanych metkatynonów jest niezwykle duże i błędne, wszystko jest, niektóre mniej, a niektóre bardziej, ale można to obliczyć. Według mojej wiedzy, nie ma ani jednej pracy naukowej, która stwierdzałaby, że para-halogenowanie w metkatynonach zwiększyło neurotoksyczność w porównaniu do MMC, przy czym oba są znacznie mniej destrukcyjne niż w porównaniu do desoksyefedryny [metyloamfetaminy] lub MDMA.
Prace badawcze, które stwierdzają poważne uszkodzenia neurotoksyczne tych związków, przeprowadziły eksperymenty z takimi dawkami 4-CMC, które i tak znalazłyby się w strefie śmiertelnej, i oczywiście wtedy neurotoksyczność będzie poważna.
Dłuższy czas zażywania JAKIEGOKOLWIEK narkotyku spowoduje poważne uszkodzenia neurotoksyczne, cystoksyczne i ogólnie uszkodzenia ludzkiego ciała i mózgu. Neurochemia i biologia każdego człowieka oraz inne czynniki różnią się od siebie, co oznacza, że wyniki będą się znacznie różnić w zależności od pacjenta
W większości przypadków, mówiąc o obszarach Europy Wschodniej, główny pogląd na te substancje nie jest nawet bliski legalności, ponieważ są one sprzedawane na ulicach głównie z powodu ogromnego popytu i kryzysu, pod różnymi nazwami. Odsetek osób, które kupują 3-CMC ze względu na status prawny, do którego należy, jest bardzo płytki.
Każdy powinien zdecydować, jakie są jego osobiste preferencje w oparciu o swoje doświadczenia, niektórzy ludzie wolą MMC, a niektórzy CMC, EMC lub MEC, nie można powiedzieć, co jest lepsze, tylko nie, jeśli mówisz o swoich osobistych preferencjach.