Question Pomóż mi dostać się do produkcji i syntezy💊

1019er

Don't buy from me
Resident
Reaction score
50
Hej, jestem nowy na tym forum i bardzo się cieszę, że w końcu znalazłem ludzi, którzy mają wiedzę, której szukałem!

Więc już prawie skończyłem prasę do pigułek, wyprodukowałem dmt z powodzeniem wyekstrahowałem koncentraty chwastów, zmieszałem chude itp. i moim celem jest zrozumienie i rozpoczęcie produkcji / syntezy różnych substancji.

Myślę, że na początek po wyprodukowaniu dmt najlepszym potencjalnym krokiem byłoby rozpoczęcie produkcji 4mmc, ponieważ "łatwa synteza", którą tu znalazłem, jest moim zdaniem najlepszym sposobem na rozpoczęcie produkcji substancji o dużym popycie i tylko kilku sprzedawcach.

Więc moje pytanie brzmi, czy jest coś, co powinienem najpierw wyprodukować, zanim przejdę do 4mmc. I czy są inne substancje, które mogę produkować mniej lub bardziej "łatwo".

Czy jest ktoś chętny do poprowadzenia mnie we właściwym kierunku, jeśli chodzi o sprzęt, którego będę potrzebować (mieszadło magnetyczne itp.).

I gdzie mogę łatwo dostarczyć te substancje do Austrii?

Jaki sprzęt powinienem zdobyć, zwłaszcza do innych ekstrakcji / syntezy.

Byłoby wspaniale, gdyby ktoś był zainteresowany nowicjuszem z niewielkim doświadczeniem, aby zdobyć wiedzę i umiejętności!

Pozdrawiam 🙏 i z góry dzięki!!!

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,105
Deals
1
Czasami można je kupić. Czasami można je wyodrębnić z chemii gospodarczej lub samochodowej, środków do usuwania farby itp. Czasami trzeba je po prostu zsyntetyzować. 4mmc wydaje się łatwe tylko dlatego, że można uzyskać 2-b-4-metylopropiofenon. W ten sam sposób wiele leków jest łatwych do wyprodukowania. Gdybyś musiał zacząć od kwasu proprionowego i wytworzyć chlorek proproinylu, aby wytworzyć propriofenon, aby wytworzyć para-metylopropiofenon, aby wytworzyć 2-bromo-4-M-propriofenon, nie nazwałbyś tego łatwym.
Jeśli
Jeśli chcesz pomocy, będziesz musiał przynajmniej wybrać to, co robisz i wykonać wstępną pracę. Możesz jeść mi z ręki, ale nie dam ci butelki

Í1yk721hk41c1khym1

Don't buy from me
New Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
>Gdybyś musiał zacząć od kwasu proprionowego i wytworzyć chlorek proproinylu, aby wytworzyć propriofenon, aby wytworzyć para-metylopropiofenon, aby wytworzyć 2-bromo-4-M-propriofenon, nie nazwałbyś tego łatwym.

Zamierzam to zrobić na moim balkonie. Czy mogę zacząć od metanolu i platyny wyekstrahowanej z katalizatorów, czy muszę też spalić własną siarkę?

sweettooth

Don't buy from me
New Member
Reaction score
8
Chodzi bardziej o to, jaki sprzęt masz do produkcji czegokolwiek jest łatwe, jeśli masz dobry.
4-mmc i podobne związki są zasadniczo po prostu trochę gotowane i wyciągane z niepolarnym rozpuszczalnikiem, a następnie krystalizowane.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
314
Mogę zasugerować, czego potrzebujesz i mam know-how.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,105
Deals
1
On to robi. Jeśli pobiegnie do budki telefonicznej lub przenośnego nocnika, wyjdzie w pelerynie i bieliźnie na legginsach

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,105
Deals
1
Zestaw szkła chemicznego składający się z około 40 elementów pozwoli ci zacząć od mieszania płyty grzejnej. Zamierzam nazwać to 250 dolarów. Ale to jest bardzo podstawowe i będziesz w tym 500 $, aby być w stanie zrobić chemię w college'u 101. Walmart ma teraz w sprzedaży 29-częściowy zestaw VEVOR 1000ML za 99 USD! Możesz dostać tańszy, jeśli bardzo się postarasz, ale w porównaniu do naprawdę taniego szkła jest to przyzwoity ser

Last edited:

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
314
Mojemu zestawowi vevor brakuje tylko termometru w ciągu roku pracy... to oznacza, że są całkiem dobrzy.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,105
Deals
1
Zepsucie termometru też nie zajęło mi dużo czasu, ale moja płyta grzewcza ma sondę i mam termoparę, którą mogę podłączyć do mojego kontrolera PID, który po prostu mierzy temperaturę lub jest wbudowany w cewkę, która nagrzewa się i utrzymuje temperaturę

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,105
Deals
1
Wydałem na hoplate 3x tyle, ile człowiek powinien. Pierwszy, jaki kupiłem, kosztował 60-70 dolarów za sztukę. Nigdy nie zagotował wody! W rzeczywistości nie przekroczyłby 100 ° C i miał termistor, który go zatrzymywał. Więc rozebrałem go na części, a element grzejny był niczym, jak tania suszarka do włosów. Cienkie przewody owinięte wokół aluminiowanego kartonu. Twierdził, że 100 watów. 100 watów ogrzewania nie wystarczy. Włożyłem do niego 1600-watowy palnik kuchenny, ale strumień magnetyczny był tak silny, że magnes nie mieszał się, a potem stopił się w kałużę. Następnie kupiłem używany sms z ebay. Kosztował 100 USD, a kiedy go dostałem, mieszał tylko przy 400 obr / min i brakowało mu stopy, więc złożyłem skargę i otrzymałem 50% zwrotu. Naprawienie mieszania było łatwe, na potencjometrze znajduje się potencjometr, który reguluje prędkość, musiałem go tylko zmniejszyć. Moc wynosiła 500 W, a filiżankę wody można było zagotować w 4 minuty. Palnik wysiadł i nie mogłem znaleźć zamiennika, który byłby tańszy niż zapłaciłem za tę rzecz, więc wziąłem zapalniczkę węglową i wygiąłem ją, aby pasowała do toru elementu, który działał, ale bałem się zostawić go bez nadzoru. Więc w końcu ugryzłem kulę i kupiłem vevora za 150 dolarów z ogrzewaniem 500 watów i cyfrowym odczytem oraz sondą. Twierdzi, że jest dobry na 5 litrów. Mieszanie jest jednak trochę słabe. Sam magnes jest słaby. Morał z tej historii jest taki, że ogrzewanie 500 W uchroni Cię przed marnowaniem pieniędzy