- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 5
Kas ir nepareizi ar šo vienkāršo SnB metodi?
01 - Es izmantoju vai nu 600 ml, vai 1 l koksa pudeli, iztīrītu un sausu.
02 - Pievienoju 50 g amonija nitrāta pulvera (izņemts no aukstuma iepakojumiem un sasmalcināts).
03 - Pievienoju 13 g tablešu satura, kas ir 48 tabletes ar 30 mg PSE = 1,44 g.
04 - Pievienoju 250 ml baltās gāzes 600 ml pudelei vai 400 ml 1 l pudelei.
05 - es sagriežam bateriju, vai nu Panasonic litija AA, vai CR123A 3V bateriju.
06 - ātri atdalu litiju no pārējā un ievelku to baterijā. Man teica, lai sagriež to mazā kvadrātā, bet, jūtot steigu, es dažreiz vienkārši salieku to dažos gabaliņos. Es taču nevaru griezt ar metāla šķēres, vai ne?
07 - Pirms pievienoju NaOH (arī 50 g), es to kārtīgi sakratīju.
08 - vēlreiz sakratīju
09 - ja pēc dažām minūtēm neredzu nekādu reakciju. Pievienoju 5 ml ūdens.
10 - parasti paiet mazāk nekā 60 sekundes, līdz viss sāk kustēties iekšpusē.
11 - es redzu tonnām jaunu, oranžu lietu. dažkārt litijs iedegas. parādās arī zeltaini graudiņi.
12 - es pārbaudu pudeles spiedienu, nospiežot to.
13 - kad tas ir patiešām grūti; ļauju nedaudz izplūst spiedienam, ātri to izlaižot.
14 - pēc mazāk nekā 15 minūtēm pudele apakšā perforējas, un lielākā daļa šķidruma tiek zaudēta.
15 - es mēģināju nedaudz saglabāt, un HCl gāzēju, bet nekas skaidri nogulsnējas.
16 - iznākums ir nulle/nulle.
Alternatīva:
- Es dažkārt vispirms sagatavoju litiju degvielā un pēc tam pievienoju NH₄NO₃ + tablešu saturu.
- Es mēģināju izmantot Gorilla lenti, lai nostiprinātu dibenu.
- Vai es varētu pamēģināt izmantot magnētisko maisītāju, lai visu laiku uzturētu kustību iekšpusē? Man būtu nepieciešams cits reakcijas trauks.
01 - Es izmantoju vai nu 600 ml, vai 1 l koksa pudeli, iztīrītu un sausu.
02 - Pievienoju 50 g amonija nitrāta pulvera (izņemts no aukstuma iepakojumiem un sasmalcināts).
03 - Pievienoju 13 g tablešu satura, kas ir 48 tabletes ar 30 mg PSE = 1,44 g.
04 - Pievienoju 250 ml baltās gāzes 600 ml pudelei vai 400 ml 1 l pudelei.
05 - es sagriežam bateriju, vai nu Panasonic litija AA, vai CR123A 3V bateriju.
06 - ātri atdalu litiju no pārējā un ievelku to baterijā. Man teica, lai sagriež to mazā kvadrātā, bet, jūtot steigu, es dažreiz vienkārši salieku to dažos gabaliņos. Es taču nevaru griezt ar metāla šķēres, vai ne?
07 - Pirms pievienoju NaOH (arī 50 g), es to kārtīgi sakratīju.
08 - vēlreiz sakratīju
09 - ja pēc dažām minūtēm neredzu nekādu reakciju. Pievienoju 5 ml ūdens.
10 - parasti paiet mazāk nekā 60 sekundes, līdz viss sāk kustēties iekšpusē.
11 - es redzu tonnām jaunu, oranžu lietu. dažkārt litijs iedegas. parādās arī zeltaini graudiņi.
12 - es pārbaudu pudeles spiedienu, nospiežot to.
13 - kad tas ir patiešām grūti; ļauju nedaudz izplūst spiedienam, ātri to izlaižot.
14 - pēc mazāk nekā 15 minūtēm pudele apakšā perforējas, un lielākā daļa šķidruma tiek zaudēta.
15 - es mēģināju nedaudz saglabāt, un HCl gāzēju, bet nekas skaidri nogulsnējas.
16 - iznākums ir nulle/nulle.
Alternatīva:
- Es dažkārt vispirms sagatavoju litiju degvielā un pēc tam pievienoju NH₄NO₃ + tablešu saturu.
- Es mēģināju izmantot Gorilla lenti, lai nostiprinātu dibenu.
- Vai es varētu pamēģināt izmantot magnētisko maisītāju, lai visu laiku uzturētu kustību iekšpusē? Man būtu nepieciešams cits reakcijas trauks.