Question Racemizācija

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Labdien,
Es uztriecos uz interesantu rakstu, kurā ir pieminēta tēma par l-amfetamīna racēmizāciju atpakaļ līdz racēmiskajam produktam. Vai kādam ir pieredze šajā jautājumā?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 387

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Arī es to redzēju un vēlētos uzzināt vairāk.
Tad visu šo atlikušo l-amftu vai l-metamfātu varētu reģenerēt līdz racēmiskajam un iegūt par 25 % vairāk d-amfta vai d-metamfta, tikai 1 reizi reemitējot.
Ja kādam ir pieredze par racemitizāciju, tā būtu ļoti noderīga.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Jā, būtu ļoti interesanti, jo īpaši attiecībā uz lielākiem produktu daudzumiem. Diemžēl neko precīzāku neesmu atradis, kas liek man pieņemt, ka process ir ļoti sarežģīts vai nerentabls.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Izskatās interesanti, es mēģinu iedziļināties procesā, es atjaunināšu, ja atradīšu pareizo veidu, kā to izdarīt ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Tas nebūs ātri, man nav tik daudz laika, bet es to izdarīšu, esmu ļoti spītīgs hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Esmu gandarīts, ka tagad lietas sāk virzīties uz priekšu, ka tik ātri ir atrasts veids, kā to izdarīt. Esmu ļoti pārliecināts, ka mēs atradīsim veidu. Paldies Btcboss2022 par šī projekta uzņemšanos. :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Ļaujot jūsu produktu šķīdinātājā tumšā telpā istabas temperatūrā, tas pēc ilgāka laika pats no sevis racemizēsies. es saprotu, ko tas nozīmē, bet tā ir viena no iespējām.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
. paldies Ko nozīmē ilgs laiks? Es vienkārši pamēģinātu.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Es pats to neesmu darījis, dzirdēju no viena insektoīda kolēģa, kurš strādāja laboratorijā, pētot enantiomēriju, tāpēc precīzi nezinu, varbūt ir dati par citiem savienojumiem, kurus var ekstrapolēt, lai iegūtu ļoti aptuvenu aplēsi.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Tad es par to uzzināsim vairāk, varbūt kaut ko atradīšu. Liels paldies

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Es domāju, ka tas tā ir, es kopš tā laika izlasīju par šo tēmu, un izskatās, ka siltums un gaisma virza racēmizāciju, tas ir jēdziens, ko izmanto, lai datētu noteiktas vietas, pētot jūras dzīvnieku fosilijas un tamlīdzīgi, princips ir tāds, ka, aplūkojot enantiomēru %, var pateikt, cik daudz laika ir pagājis kopš dzīvnieka nāves, jo jūs zināt, ka lielākā daļa aminoskābju bioloģiskajās sistēmās tiek izmantotas kā levorotārā forma, tad jūs paskatieties, cik daudz dekstrorotārās aminoskābes ir izveidojies, un no tā jūs varat novērtēt vietas vecumu, tas ir ļoti aptuveni izskaidrots, tikai kā koncepcijas pierādījumu.Tātad es kļūdījos tikai attiecībā uz gaismas daļu :p. Lūk, daži avoti, viens no tiem apgalvo, tiešs citāts: 160 °C temperatūrā racēmisks maisījums tiek sasniegts 10-20 h laikā, bet Arktikas reģionos (-10 °C) racēmiskajam līdzsvaram ir nepieciešami 1-2 milj. mlj.
G.H. Millers, ... S.J. Clarke, in Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013. g.
Rainer Grün, Encyclopedia of Archaeology, 2008. g.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Vai kādam no D ir jābūt klāt kā katalizatoram, es brīnos?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5

"Racemizācija ir ķīmiska reakcija, kuras laikā aminoskābe tiek pārvērsta tās alternatīvajā enantiomērā jeb spoguļveidā. Racēmizācijas norises ātrums dažādās aminoskābēs atšķiras atkarībā no R grupu spējas stabilizēt karbanjonu starpproduktu. Karbanjonu starpprodukts ir molekula, kas veidojas, kad no aminoskābes tiek atdalīta ūdeņraža sānu ķēde. Ideālā sistēmā pēc ūdeņraža atoma pievienošanas karbanjonu starpproduktam ir vienāda l- un d-amīnskābes veidošanās varbūtība, un tiešās un apgrieztās reakcijas ātrums ir vienāds. Šādos apstākļos d/l progresē no vērtībām, kas mūsdienu audos tuvu nullei, līdz d/l sasniedz vienotību racēmiskā līdzsvarā. Šo apstākļu sekas ir racemizācijas ātruma palēnināšanās, palielinoties racemizācijas apjomam - raksturīgā līknes līknes tendence, kas veidojas, kad d/l attiecību attēlo pret lineāro laiku."

D-amīnskābes dabā ir tik reti sastopamas, ka cilvēki domāja, ka tās nemaz nepastāv, tāpēc lielākā daļa dzīvu būtņu izmanto tikai L-amīnskābes 100% proporcijās, un laika gaitā tās joprojām racemizējas.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Vispārīga rasemizācijas eksperimentu procedūra. A
0,06 M amīna (100 mg) un tiola (1,2 vai 0,2 ekvivalenta) 0,06 M šķīdums.
benzolā refluksēja 2 h (stehiometriskais stāvoklis) vai 7 h (stehiometriskais stāvoklis).
h (katalītiskais stāvoklis) AIBN klātbūtnē (kopējais koncentrāts).
20 mol % AIBN daudzums tika sadalīts trīs vienādās daļās, kas bija 20 mol % AIBN.
porcijās (ja reakcijas laiks > 2 h), kuras pievienoja secīgi ik pēc 2 h). Pēc koncentrēšanas atlikumu atšķaidīja
ar HCl (1 M), un šķīdumu mazgāja ar Et2O. Iegūts
ūdens fāzi bazificēja ar piesātinātu nātrija karbonātu.
un ekstrahēja ar Et2O. Pēc tam izdalīja tīru amīnu
žāvēšanas uz MgSO4 un koncentrēšanas.