Question N-metilacetamīda hidrolīze

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Es mēģinu veikt N-metilametamīda hidrolīzi (saīsinot to līdz NMA), lai iegūtu metilamīnu.

Es izmantošu bāzisko hidrolīzi, tāpēc šķīdumā būs nātrija acetāts un metilamīns. Nātrija acetāts, visticamāk, netraucēs dažādu ketonu reducēšanai ar dzīvsudraba amalgamu, tāpēc man nav bažu par tā noņemšanu.

Es gribu zināt, cik daudz no katra reaģenta jāreaģē, lai iegūtu 40 % metilamīna šķīdumu.

Teiksim, ka ir 100 g NMA; cik daudz ūdens un nātrija hidroksīda būs vajadzīgs, lai iegūtu 40 % metilamīna šķīdumu?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Uzziniet par molmasām (katrai ķīmiskajai vielai ir sava masa), tāpēc, lai tās būtu vienādas, ir jāpārbauda masas un jāizmanto 1:1molārā masa.

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Tātad es aprēķinātu katras ķīmiskās vielas, ūdens, nātrija hidroksīda un NMA molmasas un izmantotu to attiecību 1 pret 1?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Tikai mēģinu pārliecināties, vai saprotu

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Piemēram, "izmantot katras ķīmiskās vielas ūdens masu, lai molmasas attiecība būtu viens pret vienu?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Nmetilacetamīds 73,09 g viena molla, naoh 39,9 g, izšķīdiniet naoh ūdenī un lēnām pievienojiet Acetamīda...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Es pilnībā saprotu, un es pieņemu, ka arī viens mols ūdens? Vajadzētu būt 18 grami, manuprāt. Vai arī ir nepieciešams vairāk.