Veicot atdalīšanu, vienkārši nākas dažas minūtes pagaidīt, līdz augšējais slānis pārstāj darboties kā svešzemju lavas lampas versija. Izmetu apakšējo slāni burkā, tad es personīgi pievienoju tieši apmēram (2 g anh. Na2SO4 uz 10 g P2NP) x kārtējās partijas lieluma reizinātājs, lai organisko slāni, tad to kādu laiku krata. Tas liek visiem pelēkajiem dūņu pilieniem dehidrēties uz sāls virsmas. galu galā konglomerāts, kas veidojas no viegli sacietējušiem sulfāta un amalgamas dūņām, veido kaut ko līdzīgu "fritai", ko izmanto kolonnu hromatogrāfijā. Tas neaizsprosto piltuves izplūdes vārstu, bet darbojas kā filtrs, atstājot kristāliski caurspīdīgu dzeltenīgi dzeltenīgu brīvās bāzes šķīdumu. Tad es izskalos nogulsnes no burciņas atpakaļ SF, ja otrajā kārtā nav tik bagātīgs svaigi peldošās frībāzes slānis, es pievienoju tikai 10 ml izooktāna (2,2,4-trimetilpentāna) vai cita līdzīga nepolāra, augstas viršanas temperatūras, zema tvaika spiediena šķīdinātāja, vēlreiz sakratīju, pagaidīju 10-15 minūtes un tad daļēji: 2-3 collas augstuma -> enerģiski virpuļot SF, lai radītu virpuli -> vērot, kā pelēkie dubļi virs augšējā slāņa atdalās no piltuves sieniņām -> atkārtot tik ilgi, cik nepieciešams. Pēc tam otro ekstrakcijas slāni pārlej stikla piltuvē, šaurā kājiņā, uzmanīgi piesit ar kokvilnas fritēm un piepilda zemu ar 2 g anh. Na2SO4. Pēc ekstrakta sausās filtrēšanas filtra slānis jānomazgā ar 1-2 ml iepriekš izlietotā ekstrakcijas šķīdinātāja un beigās jāapvieno ar pirmo ekstrakcijas slāni. Vienkārša, efektīva, arī SJO zemas izmaksas un gandrīz neskar nevienu gvmnt.
P.S. Cik daudz jūs ieguvāt ar kādu skābi un no kāda P2NP daudzuma, man vienkārši ir ļoti interesanti uzzināt neapstrādātu statistiku.