Question Kā samontēt HCI gāzes ģeneratoru

MrCook

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Man ir radušās problēmas ar gāzes ģeneratoru, es mēģināju to uzmeklēt google, bet neatradu neko, kas noderētu, tāpēc es lūdzu jūs, puiši, palīdzēt salikt HCI gāzes ģeneratoru.

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Nokrītot sērskābi uz nātrija hlorīda, veidojas HCl gāze

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
2 krūzes 2 vāciņi 2 šļūtenes. 2 caurumi vienā vākā, 1 caurums otrā vākā. 2 šļūtenes, kas sekli iestiprinātas vākā ar 2 caurumiem. Šļūtene pie vienas atveres vāka apakšdaļas. Sāls pudelē ar 2 caurumu vāku. H²SO⁴ pudelē ar vienu caurumu vāku. Atbrīvotais šļūtenes gals nonāk reakcijas maisījumā. Saspiediet sērskābes pudeli, skābe pa šļūteni tek uz sāli. Hcl gāze izdalās un iziet no otras caurulītes un nonāk reakcijas maisījumā. Kad tas pārstāj dūmot, izspiediet vēl nedaudz skābes sāls maisījumā.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ņemot vērā, ka H2SO4 kopš ES aizlieguma vairs nav plaši pieejams, diez vai tā ir ļoti OTC metode... Uz CaCl2 uzkapājiet koncentrētu HCl (>30%) un uzkarsējiet. Tas radīs HCl. No 1 kg 30 % HCl + 1 kg granulēta bezūdens CaCl2 radīsies aptuveni 150 g HCl gāzes. Ieguvumi nav tik labi kā ar H2SO4 (~40 % pret 80 %), bet CaCl2 ir viegli pieejams, un atšķirībā no H2SO4 to var viegli reģenerēt pēc procesa. Vienkārši ielieciet to uz pāris stundām plītī 200 vai vairāk °C temperatūrā, un tas ir derīgs nākamajam darbam. Tāpēc vienreiz iegādājieties 50 kg šī šķīduma un nekad vairs nepērciet atkārtoti... viss, kas jums tad būs jāpērk atkārtoti, ir lēts HCl no datortehnikas veikala.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Ir pagājis ilgs laiks, kopš es to tur rakstīju. Ar to ir neliela problēma, un tā ir tā, ka jūs neizžāvējat gāzi, tāpēc jums RM būs nedaudz ūdens. Šobrīd es šim nolūkam komplektēju savu stikla trauku komplektu, un pēdējā detaļa ir aukstā uztvērēja ar sērskābi tajā, kas žāvē gāzi. Sērskābe ir viegli pieejama štatos, bet ES tā ir viegli pieejama arī vecos automašīnu akumulatoros. Jums nāksies to mazliet iztīrīt, bet dažreiz jums vienkārši vajag to, kas jums nepieciešams, tāpēc jādomā ārpus rāmjiem.
.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Tāpēc es ievietoju labāku alternatīvu ES. Protams, tas, ka ir jāpaņem divreiz lielāks daudzums HCl (kas tik un tā ir pieejams datortehnikas veikalos par lētu cenu), pārspēj dažu vecu automobiļu akumulatoru slaukšanu. Nemaz nerunājot par to, ka JAUNOS automobiļu akumulatoros ir aptuveni 40 % conc H2SO4, vecos automobiļu akumulatoros šī vērtība būs vēl zemāka. Tāpēc šo automobiļu akumulatoru ražošana un glābšana būs ne tikai ļoti darbietilpīga, bet arī daudz sliktāka, kad jūs sapratīsiet, ka H2SO4 ir arī jāpārstrādā, lai iegūtu augstu tīrības pakāpi. Ar frakcionēto destilāciju var panākt tikai tik tālu, līdz sērskābe ar atlikušo ūdeni kļūst azeotropa ... aptuveni 70 vai vairāk % bez papildu pūlēm. Bet HCl ģeneratoram tas nav pietiekami koncentrēts.

Tāpēc, ja vien jums Eiropā joprojām nav brīvi pieejams H2SO4, HCl/CaCl2 ģenerators noteikti ir labāks risinājums šajā dīķa pusē.