- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Domāju, ka šodien ir mana problēmu diena. Es jau apmēram 4 dienas mēģinu iegūt jodu no tinktūras. Esmu mēģinājis 22 reizes, un man ir izdevies tikai 2 nejauši mēģinājumi, un es šos mēģinājumus neesmu pierakstījis. Es pierakstīšu metodes, ko izmantoju, un materiālus, ko izmantoju. Joda vietā izdalās brūngani gabaliņi. Esmu pētījis, kā to pārvarēt, esmu skatījies videomateriālus un daru to pašu, bet man nav izdevies.
- Mani izmantotie materiāli
- 18 % sālsskābe
- %3 ūdeņraža peroksīds
- nātrija hidroksīds
- Tinktūra
Dažos eksperimentos es mēģināju 5 ml ūdens pievienot 1gr, 2gr, 3gr NaOH.
Es eksperimentēju ar sālsskābi, pievienojot 5ml, 10ml, 15ml un dažreiz 25ml.
Ar ūdeņraža peroksīdu es mēģināju pievienot 5ml, 10ml, 30ml un 50ml.
Es vai nu atbildu šeit rakstītajām attiecībām, vai arī mēģināju pievienot vairāk vienas vielas nekā otras. Pēc NaOH pievienošanas es parasti šķidrumu pārcuku un vienmēr pārcuku to, kas, manuprāt, bija dzeltenīgs plastmasai līdzīgais povidons. Sālsskābi es vienmēr pievienoju lēnām un parasti gaidīju, līdz šķidrums kļūst gandrīz melns. Labi, tagad es saprotu, ka NaOH balina tinktūru. HCL to neitralizē. Joprojām nesaprotu, ko tieši dara ūdeņraža peroksīds. Tas oksidējas tāpat kā dzelzs, bet es nevarēju saprast, kā. Divos nejaušos mēģinājumos, ko es veicu, es nejauši un ātri sajaucu visas sastāvdaļas un ieguvu jodu. Kā es varu zināt, ka tas bija jods? Pēc katra mēģinājuma es sildīju atlikušo materiālu un novēroju joda kondensāciju. Joprojām nesaprotu, kāpēc joda vietā veidojas brūngani gabaliņi. Būšu pateicīgs par jebkuru palīdzību šajā jautājumā.
- Mani izmantotie materiāli
- 18 % sālsskābe
- %3 ūdeņraža peroksīds
- nātrija hidroksīds
- Tinktūra
Dažos eksperimentos es mēģināju 5 ml ūdens pievienot 1gr, 2gr, 3gr NaOH.
Es eksperimentēju ar sālsskābi, pievienojot 5ml, 10ml, 15ml un dažreiz 25ml.
Ar ūdeņraža peroksīdu es mēģināju pievienot 5ml, 10ml, 30ml un 50ml.
Es vai nu atbildu šeit rakstītajām attiecībām, vai arī mēģināju pievienot vairāk vienas vielas nekā otras. Pēc NaOH pievienošanas es parasti šķidrumu pārcuku un vienmēr pārcuku to, kas, manuprāt, bija dzeltenīgs plastmasai līdzīgais povidons. Sālsskābi es vienmēr pievienoju lēnām un parasti gaidīju, līdz šķidrums kļūst gandrīz melns. Labi, tagad es saprotu, ka NaOH balina tinktūru. HCL to neitralizē. Joprojām nesaprotu, ko tieši dara ūdeņraža peroksīds. Tas oksidējas tāpat kā dzelzs, bet es nevarēju saprast, kā. Divos nejaušos mēģinājumos, ko es veicu, es nejauši un ātri sajaucu visas sastāvdaļas un ieguvu jodu. Kā es varu zināt, ka tas bija jods? Pēc katra mēģinājuma es sildīju atlikušo materiālu un novēroju joda kondensāciju. Joprojām nesaprotu, kāpēc joda vietā veidojas brūngani gabaliņi. Būšu pateicīgs par jebkuru palīdzību šajā jautājumā.