Question Efedrona sintēze ar ūdeņraža peroksīdu

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Sveiki, vai kāds varētu, lūdzu, pārbaudīt, vai efedrīna oksidēšana līdz metkatinonam (''efedrons'') ar H2O2 darbojas. liels paldies.

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Šķīdumu, kas sastāv no 0,99 g nātrija dihromāta un 1,33 g koncentrētas sērskābes, kas izšķīdināti 4,46 ml ūdens, lēni maisot pievieno 1,65 g l-efedrīna, kas izšķīdināts 4,7 ml ūdens un 0,52 ml koncentrētas sērskābes istabas temperatūrā. Maisījumu maisījumu istabas temperatūrā maisīja vēl 4-6 stundas un pēc tam sārmaini sārmainu padarīja ar nātrija hidroksīda šķīdumu. Ūdens maisījumu ekstrahē ar diviem tilpumiem hloroforma un pēc tam ar diviem tilpumiem ētera. Organiskos ekstraktus, kas satur l-metkatinona brīvo bāzi, apvieno, apstrādā ar sausa hlorūdeņraža gāzes pārpalikumu un šķīdinātājus iztvaicē. Atlikušo l-metkatinona hidrohlorīdu sajauc ar petrolēteri, savāc un attīra, izšķīdinot etanolā un atkārtoti nogulsnējot ar ēteri; mp 182-184 °C.".
Avots:

Ar ūdeņraža peroksīdu man tas šķiet sarežģīti.

Vienīgais, par ko esmu lasījis, ir tas, ka kāds izmanto "metodi" ar mikroviļņu krāsni. Bet viņš ar to neko nedabūja.
Avots:

Man šķiet, ka vieglāk ir izmantot paskābinātus hroma VI sāļus vai vēl labāk kālija permanganātu.