Question Fenilgrupas pievienošana piperidonam?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Vēlos noskaidrot, vai varu izmantot NPP, lai izveidotu 4 fenipiperidīnu, bet man būtībā ir jāiet no piperidona un jāpievieno fenilgrupa, un man nav ne jausmas, kā.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
"N-fenetil-4-piperidinons (NPP) ir ķīmisks savienojums, ko var modificēt, izmantojot organisko sintēzi. Fenilgrupas pievienošana NPP ietver ķīmisku reakciju, kas pazīstama kā Frīdela-Kraftsa acilēšana.

Šajā reakcijā NPP piperidinona gredzena slāpekļa atomam var pievienot fenilgrupu (-C6H5). Šajā procesā parasti nepieciešams izmantot fenilu saturošu reaģentu, piemēram, benzolu vai aromātisko halogenīdu, kopā ar Lewisa skābes katalizatoru, piemēram, alumīnija hlorīdu (AlCl3) vai dzelzs hlorīdu (FeCl3)."

atradu šo, ceru, ka tas palīdzēs ^_^

• Wow
Reactions: vis

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Tas ir ļoti interesanti, bet es meklēju pievienot fenilgrupu tur, kur ir ketons, nevis slāpeklis.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
atvainojos, lmk, ja tas ir labāk (varbūt kāds mani pārbauda)

"Šajā reakcijā fenilgrupu (-C6H5) var pievienot NPP ketona grupas karbonilogleklim. Šajā procesā parasti nepieciešams izmantot fenilu saturošu reaģentu, piemēram, benzolu vai aromātisko halogenīdu, kopā ar Luisa skābes katalizatoru, piemēram, alumīnija hlorīdu (AlCl3) vai dzelzs hlorīdu (FeCl3)."

• Love

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
vai šo

"Jā, fenilmagnija bromīdu (PhMgBr), kas pazīstams arī kā fenilmagnija bromīds vai Grignarda reaģents, var izmantot, lai pievienotu fenilgrupu N-fenetil-4-piperidinona (NPP) ketona grupai, izmantojot Grignarda reakciju.

Šajā reakcijā fenilmagnija bromīds darbojas kā nukleofils, uzbrūkot NPP ketona grupas elektrofīlajam karbonilogleklim. Tā rezultātā starp fenilgrupu un ketonu veidojas oglekļa-oglekļa saite, iegūstot jaunu savienojumu ar pievienotu fenilgrupu."

Es neko daudz neatradu citās vietnēs, tāpēc šim nolūkam izmantoju AI. kāds pārliecinieties, vai es pareizi rīkojos. ceru, ka tas varētu kaut ko noderēt.

• Wow