Keletą kartų bandžiau šį P2P reakcijos į amfą metodą, nes man buvo pasakyta, kad jis duos iki 80 % išeigą, ir galiu jums pasakyti, kad tai, matyt, yra visiška nesąmonė, o išeiga yra juokingai maža. Esu įsitikinęs, kad jis neveiks gerai P2NP, nes šarminės sąlygos, kaip buvo pasakyta anksčiau, nėra palankios pirmajam žingsniui.
Rūgštinis Al/Hg, žinoma, veikia ir su gera išeiga, tačiau reakcijos tūris yra didelis, o reakcija tokia smarki, kad nežinau nė vieno, kuris išdrįso apdoroti daugiau nei 100 g Amph vienu metu (ir tie taip pat pranešė, kad kartais tiesiog viską išmuša iki lubų - dėl šios priežasties jie tai darė tik lauke),
Al/Ni ir rūgštis, tai tik dar vienas Urushibara variantas, rūgštis iš Al pagamina vandenilį, kuris turėtų įkrauti Ni, kuris turėtų būti nanodalelių pavidalo, ir teoriškai tai, žinoma, veikia, bet, tiesą sakant, nematau, kad tai veiktų be slėginio indo, didelio grynumo reagentų ir didelės sėkmės.
Taigi bet kokia P2NP redukavimo reakcija, kuri prasideda nuo bazinės (šarminės) reakcijos, duos labai mažą išeigą (išskyrus atvejus, kai situacija ištaisoma pridedant didžiulį kiekį SiO silikagelio pavidalu, kuris prieš naudojimą buvo kalcifikuotas iki 800 °C temperatūroje. Griežtai bevandenės sąlygos. Tai bus reakcija suspensijoje, tačiau ji neleidžia vykti šalutinei Michaelio reakcijai. (800 °C temperatūra SiO lengvai pasiekiama mikrobangų krosnelėje).
Lieka klausimas, ar ši sistema sumažins susidariusį nitroalkaną. Aš nežinau.
Bet vertėtų pabandyti, orecipituojant CuCl2 arba sulfatą ant SiO ir tai kalcinuojant, o tada pridedant P2NP metanolyje/ksilene, kaitinant iki virimo ir pridedant NaBH4 dalimis, iš viso 4-5 molinius ekvivalentus.
Manau, kad tai veikia, nes NaBH4 padidintoje temperatūroje su metanoliu sudaro adicinį junginį, kuris puikiai tinka dvigubos jungties redukcijai, silikagelis apsaugo nuo šalutinės reakcijos, o varis leidžia atlikti nitroredukciją.
Tačiau geresnis pasirinkimas būtų naudoti Cu2FeO4 nanodaleles ant silikagelio (paruošimas nesudėtingas).
Tačiau norite ko nors be NaBH4, gerai, kaip sakyta, yra SnCl2/HCl, kuris gerai veikia, o SnCl2 galima paruošti vietoje iš alavo ir HCl.
Tada nitro redukuokite kažkuo kitu, yra keletas galimų būdų, bet, deja, reakcijos neveikia tik todėl, kad kažkas parašė, kad veikia, arba todėl, kad labai norėtųsi, kad jos veiktų, nes jos tokios paprastos ir naudoja tik tai, kas yra po ranka. Aš pats anksčiau į tai įsivėliau ir galiausiai pasigailėjau dėl iššvaistytų pinigų, laiko ir prekursorių bei užsidegiau neapykanta chemikams foteliukams, kurie iš oro ir mažai žinių, bet daug norų prisigalvoja išgalvotų reakcijų ir skelbia rezultatą interneto lentose, tarsi iš tikrųjų tai būtų padarę (arba rašo straipsnius antro ar trečio lygio žurnaluose, kurių pavadinimuose dažnai būna "communications" arba "letters").
Tikiuosi, kad žinote, jog P2NP redukcijos metu gali susidaryti daugybė skirtingų junginių, priklausomai nuo sąlygų, temperatūros, tirpiklių ir nuo to, kas yra reduktorius. Pavyzdžiui, SnCl2 metanolyje arba etanolyje duoda visiškai kitokį produktą (alkilintą), nei tai darant etilacetate, kuris duoda alkaną. Dėl šios priežasties gedimų šalinimas be rimtos analitinės įrangos ir įgūdžių praktiškai neįmanomas.
Turiu galvoje dar vieną būdą, kuris, mano manymu, yra labai perspektyvus nitroalkenų, alkanų oksimų, nitrilų ir kai kurių kitų medžiagų redukavimui, bet jį pirmiausia noriu išbandyti pats, atsiprašau. Jei rezultatai bus pastebimi, juos paviešinsiu, bet kokiu atveju, visada tai dariau. Tačiau pirmiausia man reikia P2NP, jei kas nors iš ES norėtų padovanoti 50 arba 100 g, neatsisakyčiau. Tai brangus hobis, jei nieko neparduodi, o aš neparduodu. Nesiskundžiu, tiesiog tai faktas.