Question Miért nem gyártott li bronzot?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Kipróbálom a shakenbake módszert. Az előző próbálkozásaim során nem volt nehézséget a bronz előállítása lítiumokkal és rövid idő alatt kialakult, ezúttal csak 100 ml étert tettem több mint 1 órán keresztül, de a bronz nem alakult ki, miért? Nem tömörítettem a lítiumot, lehet, hogy emiatt?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Pontosan el kell mondania nekünk, hogy mit tett. Kezdetben hígítottad, így valószínűleg fűteni kell a reakció beindításához.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Kérjük, részletezze, milyen lépéseket tett. Így jobban tudunk segíteni. A lítium olyan feketének tűnik, mintha túl sokáig lett volna kint a légkörben a felhasználás előtt. A lítiumot az AA-ból valamilyen oldószerben tárolja használat előtt. A paraffinolaj jó erre a célra.

Hogy érted azt, hogy tömörítsd a Li-t?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
A palackba 90g ammónium-szulfátot 60g nátrium-hidroxidot 400ml étert adtam, ahogy mindig is szoktam és 400ml étert a lítiumot egy légmentesen záródó edénybe tettem ellenkezőleg. még ha nem is tartottam az oldószerben, nem volt probléma, bronzot termelt. a folyamat eredményeként a palackból kijövő folyadék általában csúszós, ezúttal nem történt meg.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
A reakció beindításához lehet, hogy egy kis hőt kell a palackra juttatnia. Nyomásra van szüksége, hogy az ammóniagázt fenntartsa. Próbálja meg az ammóniaszulfátot nitráttal helyettesíteni. Egy kis hajszárító megteszi a munkát. Vegyen fel egy videót a folyamatról, és ossza meg itt.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Nem tudtam, hogy nitrát helyett szulfátot is lehet használni, ezért utánanéztem. A szulfát reakció beindításához valóban több energia szükséges.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Én a szulfáttal 180g-ig mennék fel. Igazad van, hogy többre van szükség.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Félek az ammónium-nitrát használatától a robbanásveszély miatt. 120 perc után az ammóniát sikeresen állítják elő ammónium-szulfáttal, azt hiszem, a kiáramló gáz égeti a kezet és a szemet. A bronzok kialakulása után 60g szulfátot adok hozzá efedrinnel együtt, hogyan kell szűrni? Köszönöm srácok