Question A metamfetamin előállításának legolcsóbb módja csak egyszer volt sikeres

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Kérdezze a kémia szakértőit! Mert ezzel a módszerrel csak egyszer jártam sikerrel! Ez a legolcsóbb módja az amfetamin-hidroklorid előállításának? Vannak olyan fontos gyűrűkapcsolatok, amelyek kimaradnak, és amelyek megakadályozzák az amfetaminkristályok előállítását?
1. Keverjünk össze 40 gramm fenilacetont, 20 gramm metilamin-hidrokloridot és 200 ml metanolt, adjunk hozzá nyomokban nátrium-hidroxidot, hogy gyenge lúgossá semlegesítsük, és reagáljunk 80 fokon 2 órán keresztül, hogy egy imin intermedier keletkezzen.
2. Adjunk 10 gramm nátrium-borohidridet az imin intermedierhez, és reagáljunk szobahőmérsékleten 6 órán át, hogy amfetamin keletkezzen.
3. Adjunk 100 ml vizet a reakcióoldathoz, válasszuk le a szerves réteget, és ismételjük meg a mosást háromszor. Miután minden alkalommal 100 ml vizet használtunk, adjunk hozzá megfelelő mennyiségű sósavat, hogy a pH 5-re semlegesítsük.
4. Párologtassuk el az összes vizet, és állítsuk le a fűtést, ha a hőmérséklet 100 fok fölé emelkedik. Amit kapunk, az még mindig folyadék... és nincsenek kristályok, amíg meg nem szárad! Tényleg nem tudom, mi ment rosszul

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
A megfelelő mennyiségű NaOH-t, 20 gramm metilammónium-klorid semlegesítéséhez 0,5g-ot számolok, ami több mint egy nyom. Meg tudtad csinálni?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Igen, szándékosan használtam felesleges mennyiségű NaOH-t, hogy a pH-érték 8 és 9 között legyen.
Ebben a kísérletben a reakcióelegy 20 ml metilammónium-kloridból, 200 ml metanolból és 40 ml fenilacetonból állt. A reakciót mágneses keverés mellett, 80°C-os hőmérsékleten végeztük 2 órán keresztül.

View previous replies…

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Az imin intermedier képződése után a reakcióelegyem (RM) vízmentes állapotban maradt. Szobahőmérsékletre hűtve lassan 10 mg nátrium-borohidridet adtam hozzá. A reakciót 6 órán keresztül hagytuk folyni. Eddig a pontig nem vagyok biztos benne, hogy hol merülhetett fel a probléma.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
im nem kémikus, így javítson ki, ha tévedek, de azt tanultam, hogy a ph-t a pKa-nál 2 ponttal alacsonyabb és a pKb-nél 2 ponttal magasabb, azaz 12'1 és 4,6 között kell megingatni. Minden ennél kisebb ponton a termék 3%-a rossz formában marad, tehát 9%-ot veszített, amikor 8 és 9 között megállt, és 1,2%-ot a másik végén. A metilammónium-klorid szilárd anyag, de te ml-vel fejezed ki, hogy mennyi. Az egyenlet egy része hiányzik, mi a mol-sűrűsége ennek a folyadéknak? víz vagy...?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Uh... Nem pontosan mértem az anyagmennyiséget, de kérem, segítsen ellenőrizni, hogy vannak-e komolyabb hibák a kísérleti folyamatomban, amelyek kudarchoz vezethetnek? Például az extrakciós szakaszban közvetlenül vizet adtam az elválasztáshoz, további oldószerek használata nélkül. Nem vagyok benne biztos. Csak gondoltam, hogy a rm rétegződése már nyilvánvaló, ezért tettem ezt.