Segítségre van szüksége a P2P szintézis - nátrium-cianid témakörben

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Szia először is hadd köszönjem meg az embereknek, akik ezt a fórumot és a tudás életben tartását a világban. az elmúlt néhány évet azzal töltöttem, hogy kerestem egy módot arra, hogy a P2P-t a semmiből készítsem eljöttem ezzel a listával és recepttel. A fő kérdésem az, hogy egy olyan országban élek, ahol a fogkrém, a szappan és a mosószerek alapvetően minden vegyi anyag, amely legális. így számomra úgy tűnik, hogy a teljes szintézis az egyetlen út, amit megtehetek.

Minden olvasmányaimból képes leszek összegyűjteni/készíteni az összes vegyszert ezen a listán. de amikor elkészítettem a nátrium-cianidot, nem volt közel sem a benzil-kloriddal való reakcióhoz szükséges tisztaság. követtem a Nurdrage`s módszert =

Tehát a kérdésem az, hogyan tudok tiszta (98%) nátrium-cianidot vagy a nyers nátrium-cianid tisztítását a fenti videóból a benzilcianid előállításához ? vagy még jobb, ha van egy olyan módszer, ahol egyáltalán nem tudok cianidot készíteni. teljesen utálom a tényt, hogy ezzel fogok dolgozni.

Bárki, aki látja ezt a listát, megérti, hogy ez jelentős mennyiségű vegyszer 1,3 kg P2P előállításához, amelyet 1 kg amfetamin-szulfát előállításához használnak fel. A probléma számomra most az, hogy ez az én országomban 3200 USD körüli összköltséget jelent (a P2P-ért) és 1200 USD-t a P2P amfetamin-szulfáttá történő átalakításához. (4400 USD/kg)

Bármilyen tanácsot a költségek csökkentésére és a maby rövidebb utakra vonatkozóan nagyon megköszönnék. a "recept" és a vegyszerek listája az alábbiakban található.

Fenil-2-propanon benzil-cianidból

alfa-fenilacetoacetonitril

A nátrium-etoxid oldatát 60 g (2,6 mol) tiszta nátriumból és a nátrium-etoxidból készítjük.

700 ml 100%-os alkoholból (kalcium-oxidon vagy nátriumon szárítva) egy 2000 ml-es, visszafolyás-kondenzátorral felszerelt, kerekfenekű lombikban. A forró oldathoz hozzáadjuk a

234 g (2 mól) tiszta "C₆H₅CH2CN" benzil-cianidot és

264 g (3 mól) száraz "CH₃CH₂OCCH₃" etil-acetátot (30 percig P2O5 fölötti refluxálással szárítottuk, majd desztilláltuk). Az elegyet alaposan felrázzuk, a kondenzátort kalcium-klorid csővel lezárjuk, és az oldatot két órán át gőzfürdőn melegítjük, majd egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap reggel az elegyet fapálcikával megkeverjük, hogy a csomók felbomoljanak, majd fagyasztókeverékben -10 °C-ra hűtjük, és két órán át ezen a hőmérsékleten tartjuk.

A nátriumsót egy 6 hüvelykes Buchner-tölcséren összegyűjtjük, és a tölcséren négyszer átmossuk 250 ml adag éterrel. A szűrőpogácsa gyakorlatilag színtelen, és 250-275 g száraz nátriumsónak felel meg, ami a számított mennyiség 69-76 %-a.

Az egyesített szűrleteket a fagyasztókeverékbe helyezzük, amíg az alábbiakban megadott módon fel nem dolgozhatók.

A még éterrel nedves nátriumsót szobahőmérsékleten 1,3 liter desztillált vízben feloldjuk, az oldatot 0 °C-ra hűtjük, és a nitrilt kicsapjuk úgy, hogy lassan, erőteljes rázás mellett 90 ml jégsavat adunk hozzá, miközben a hőmérsékletet 10 °C alatt tartjuk.

A csapadékot szívószűréssel elválasztjuk, és a tölcséren négyszer átmossuk 250 ml vízzel. A kb. 300 g tömegű nedves lepény 188-206 g (59-64%) száraz, színtelen alfa-fenilacetoacetonitrilnek felel meg, mp 87-89°C.

Fenil-2-propanon

350 ml tömény kénsavat
teszünk egy 3000 ml-es lombikba, és -10°C-ra hűtjük. A fenti eljárás szerint kapott nedves alfa-fenilacetoacetonitril teljes első termése (amely 188-206 g vagy 1,2-1,3 mól száraz terméknek felel meg)

lassan, rázogatva adjuk hozzá, a hőmérsékletet 20°C alatt tartva (ha tiszta, száraz alfa-fenilacetoacetonitrilt használunk, a kénsavhoz annak tömegének felét vízzel kell hozzáadni, különben a gőzfürdőn elszenesedik).

Miután mindent hozzáadtunk, a lombikot a gőzfürdőn addig melegítjük, amíg az oldat teljes nem lesz, majd még öt percig.

Az oldatot 0 °C-ra hűtjük, gyorsan hozzáadunk 1750 ml vizet, majd a lombikot erősen forró vízfürdőre helyezzük, és két órán át melegítjük, időnként rázva.

A keton egy réteget képez, amelyet hűtés után elválasztunk, és a savas réteget 600 ml éterrel extraháljuk. Az olaj- és az éterréteget egymás után mossuk a következőkkel

100 ml vízzel, az étert egyesítjük az olajjal, és 20 g vízmentes nátrium-szulfáton szárítjuk. A nátrium-szulfátot szűrőn összegyűjtjük, éterrel mossuk és eldobjuk. Az étert eltávolítjuk a szűrletekből, és a maradékot 25 cm-es frakcionáló oldalkarral ellátott módosított Claisen-lombikban desztilláljuk.

A 24 mmHg nyomáson 110-112°C-on forrásban lévő frakciót gyűjtjük; tömege 125-150 g (az elméleti mennyiség 77-86%-a).

Natrium metall (1)
MengdeNorsk NavnEngelsk navnFormel
1600gNatriumhydroksidNátrium-hidroxidNaOH
500gMagnézium fémMagnéziumMG
1LDioksanDioxánC4H8O2
=600g Natrium fém= 600g Nátrium-fém

Nátriumcianid (NaCN) Nátrium-cianid 98 % (2)
8800gNátriumhidroxidNátrium-hidroxidNaOH
3520gKarbamidUreaCON₂H₄
960gKarbonSzénC
10 LMetanolMetanolCH3OH
8480gNatriumbikarbonátNátrium-bikarbonátNaHCO₃
=1,6 kg Natrium-cianid=1,6 kg Nátrium-cianid

Benzilklorid (C3H3CH2CI) - Benzilklorid (3)
2300gNatriumhidroxidNátrium-hidroxidNaOH
3400gTørr ToluenToluolC7H8
=3125g Benzilklorid= 3125g benzil-klorid

Benzilcianid (C6H5CH2CN) - benzilcianid (4)
1600gNatriumcianid 98 % (2)Nátrium-cianidNaCN
3125gBenzilklorid (3)Benzil-kloridC6H5CH2Cl
900mlDestillert VannDestillált vízH2O
3,5LEtanol 100% (Sprit)EtanolC2H5OH
= 2343g benzilcianid= 2343g benzilcianid

Tørr Etilacetát (CH₃CH₂OCCH₃) Vízmentes etil-acetát (5)
2,9LEtilacetátEtil-acetátCH₃CH₂OCCH
260gFosforpentoxidFoszforpentoxidP2O5
=2,7L Tørr Etilacetát = 2,7L Vízmentes etil-acetát

Iseddik ( CH₃COOH ) Jeges ecetsav (6)
1,3kgNatriumacetátNátrium-acetátC2H3NaO2
1950mlSvovel SyreKénsavH2SO4
=900ml iseddik= 900ml jégsavas ecetsav

P2P- Fenylaceton (C6H5CH2COCH3) - Fenilaceton
600g (26mol)Natrium-fém (1)Nátrium-fémNA
7LEtanol 100% (Sprit)EtanolC2H5OH
1,5kg

Kalciumklorid (7)

Kalcium-kloridCaCl2
2,4L (20mol)

Benzilcianid (2,3,4)

BenzilcianidC6H5CH2CN
2,7L (30mol)Tørr Etilacetát (5)Etil-acetátCH₃CH₂OCCH
8L D vannDestillert VannDestillált vízH2O
6LDietil-éter (8)Dietil-éter(C2H5)2O
500g

Natriumsulfát (9)

Nátrium-szulfátNa2SO4
900mlIseddik (6)

Jeges ecetsav

CH₃COOH
3,5LSvovel Syre (10)KénsavH2SO4

= 1300g Fenylaceton

C₆H₅CH₂COCH₃

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,868
Deals
1
A NaCN további tisztításához kétféleképpen lehet.
  • A biztonságos, lassú módszer: a tisztátalan NaCN-t poroszkékké alakítjuk, kiszűrjük az oldatból, a poroszkéket olvasztott nátrium-hidroxiddal kalcináljuk, hogy újra NaCN-né alakuljon vissza, és etanolból és vízből történő átkristályosítással tisztítjuk.
  • A veszélyes, gyors módszer: alakítsuk át a NaCN-t poroszkékké, majd adjunk hozzá koncetrált kénsavat, és óvatosan melegítsük fel a lombikot, hogy a keletkező HCN-t desztilláljuk, és buborékosítsuk egy lehűtött NaOH alkoholos oldatban (a metanol jó választás). Mivel ezen az úton gáznemű HCN-nel kell dolgozni, ne tegye ezt, hacsak nincs tapasztalata, és ezt feltétlenül a szabadban vagy füstgáz alatt kell elvégezni. A tisztátalan NaCN általában tartalmaz némi nátrium-cianátot, amely erős savval érintkezve izociánsavat szabadít fel, amely szennyezheti a desztillátumot, de sok nátrium-karbonátot is tartalmaz, amely savval reagálva szén-dioxidot szabadít fel, amely reakcióba lép a nátrium-hidroxiddal, és ismét nátrium-karbonátot képez, szennyezve a végterméket.

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Köszönjük szépen. Előre elnézést kérek, hogy kissé retardált vagyok és sok kérdést teszek fel. de csak annyi lehetséges útvonal van, de mindegyik tartalmaz legalább egy vagy több vegyi anyagot, amelyet szinte lehetetlen beszerezni. De szeretném kipróbálni a Grignard regent, de nem vagyok képes kapni szárazjég, ha ez egy ellenőrzött anyag az én országomban. tudok vásárolni szárazjég "homok" robbanás (apró pelletek szilárd Co2), de egy kicsit drága, és legutóbb megnéztem minimális rendelés valami hülye, mint 600kg / rendelés. ez nem lenne probléma, ha már rendezett anyaglista és tökéletesített a szintézis és készen áll a termelés megkezdésére.

Hogyan lehetne a toluol oxidációjával benzeldehidet előállítani? ha ez a módszer valamilyen módon nagy hozamú? akkor készíthetek P2NP-t és használhatom helyette. De még mindig kissé fájdalmas nitroetánt előállítani A nátrium-nitrátot lehetetlen megvenni (húsérlelő sót tudok venni, amiben 3% nitrát van), de ez is hülyén drága, és amennyire tudom, lehetetlen lenne szétválasztani a sókat? ez azt jelenti, hogy hacsak nem tudok készüléket készíteni, és nem tudom elkészíteni a sajátomat, az egyetlen lehetőségem a beszerzésére az lesz, hogy más országból csempészem, ami azt jelenti, hogy csak a készterméket csempészhetem helyette.

"A biztonságos, lassú módszer: a tisztátalan NaCN-t poroszkékké alakítjuk, kiszűrjük az oldatból, a poroszkéket olvasztott nátrium-hidroxiddal kalcináljuk, hogy visszaalakuljon NaCN-né, és etanolból és vízből átkristályosítva tisztítjuk."

Ezt találtam a neten. nem értem, hogy ez hogyan fog működni. és ha ez a módszer működik - nem lenne egyszerűbb/értelmesebb a poroszkéket egy cégtől megvenni? tudtommal ez egy textilfesték, tehát nem lehet korlátozott vegyi anyag? tudja valaki, hogy a poroszkék szerepel-e valamilyen megfigyelési listán?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,868
Deals
1
Helló, nem hiszem, hogy így van.
A kiadás egyáltalán nem erőszakos. A cianid ligandumok nagyon szorosan kapcsolódnak a vasmagokhoz. Ha ebből a vegyületből HCN-t akarsz felszabadítani, akkor híg kénsavhoz (kb. 30%-os) kell adni és melegíteni. Ebben az esetben HCN szabadul fel, de még akkor is lassan megy. Nagy koncentrációjú foszforsav valószínűleg szintén HCN-t szabadít fel, de ehhez is melegítésre van szükség.

Ha a HCN-t NaOH vagy KOH vizes oldatán keresztül buborékosítjuk, akkor nem kapjuk a cianidot, ha az oldatot szárazra pároljuk. A HCN nagy része ilyen körülmények között ismét felszabadul, és a legjobb esetben egy erősen lúgos NaCN/NaOH keveréket kapunk. Lesznek olyan mellékreakciók is, amelyekben a HCN/CN(-) oxidálódik, és valószínűleg barna szart kapsz.

Megpróbálhatod NaCN-t NaOH etanolos vagy metanolos oldatából előállítani.

Vigyázz, a HCN-nel való munka rendkívül veszélyes. Valami 50 mg gázból is kiütheti az embert! Ha nincs nagy tapasztalata a bonyolult kémiai készülékekkel, akkor NE KÉSZÍTSEN HCN-t, ahogy javasolta.

Tartson a közelben egy ellenszer-készletet (amil-nitrát, IIRC nátrium-tioszulfát némi nitrittel szintén működik), és soha ne dolgozzon egyedül HCN-nel. Továbbá legyen biztos abban, hogy szükség esetén hogyan kell alkalmazni az ellenszert. Tanulmányozza ezt, mielőtt bármilyen munkát végez HCN-nel, mind Ön, mind a másik személy, aki a közelben van.

Last edited by a moderator:

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Köszönöm a választ. én nem használok túlnyomásos légzőrendszert pozitív nyomású ruhával. és a reakció "doboz/szoba" is negatív nyomáson van egy hülye redundáns légáramlással, amely egy szűrőrendszerhez vezet. de már kerestem más módokat a szintézis elvégzésére, hogy csökkentsem a vegyszerek szükségességét, most az 1 kg előállításához szükséges térfogat túl magas. a legalacsonyabb jelenlegi számított súlya az összes vegyszer, beleértve a savakat is, most 67kg vagyok, hogy 1 kg amfetamint készítsek.