Üdvözlöm!
Remélem, ezt otthon olvasod, és nem egy zsúfolt, gőzölgő malajziai fogdában.
Viccet félretéve, soha, de soha nem ajánlanám senkinek, hogy bármi hasonlót, például lőfegyvereket, robbanóanyagokat és illegális kábítószereket vigyen a fedélzetre. Nem számít, hogy kis mennyiségről van szó, amit el tudsz rejteni, vagy nagy mennyiségről, amit le akarsz nyelni. Ami engem a legjobban aggaszt, az az a tény, hogy ezekben az országokban bármilyen kábítószer legkisebb mennyiségéért hajlandóak kockáztatni, hogy valószínűleg évtizedekig elveszik a szabadságukat. Indonézia, Brunei, Malajzia, Kína, Vietnam, Thaiföld - és nagyjából minden olyan ország, amely nem tagja az Európai Uniónak, szörnyű dolgokat tesz az életével és a jólétével kábítószerrel kapcsolatos vádak miatt. A pokolba is, még az EU-ban is rosszul végződik, az egyetlen különbség az, hogy nem kapsz szó szerint életfogytiglani vagy tényleges halálbüntetést.
Én a húszas éveim elején súlyos és hosszú ideje tartó heroin- és kokainfüggőségem volt. Az Egyesült Királyságban (nagyjából) korlátlan mennyiségben állt rendelkezésemre. Éppen hazafelé tartottam az EU-ban lévő hazámba, és 10 napra elegendő készletet kellett magammal vinnem. Nagyon naiv és túlságosan magabiztos voltam. 10 g nagy afgán heroint 15-20 kis kőbe csomagoltam, amelyeket füstölőpapírba és dupla réteg fóliába csomagoltam, amelyet hővel lezártam. Minden egyes követ különböző személyes tárgyakba tettem: például egyet az egyik zokniba, a másikat a következőbe; kettőt abba a kis farmerzsebbe; egyet a boxeralsóba (10 napra sok pár boxeralsót és zoknit viszel magaddal); pólókat hajtogattam össze, és oda is tettem egy követ. Minden holmit, amiben heroin van, nagyon jól összehajtogatnék és nyomkodnék, még vasalnám is, hogy igazán prestene nézzen ki, és a vámos ne akarjon bunkó paraszt lenni és elrontani az ünnepi ruháimat. Aznap józan lennék, semmi utcai ruha, semmi furcsa ''gengszter'' viselkedés.
Ez kétszer is megtörtént. Visszagondolva soha nem tennék ilyet ebben a korban. Egyszerűen szerencsém volt. Minden repülőtéren vannak kutyák. Tudom, hogy Délkelet-Ázsiában a kábítószer-csempészet és a terrorizmus nagy gondot jelent, ezért extra erőfeszítéseket tesznek, hogy felderítsék ezeket a tárgyakat.
Erősen ajánlom, hogy még csak ne is gondoljon erre. Ne feledje, én ezt körülbelül 15 évvel ezelőtt tettem meg. A repülőtéri biztonságiak évről évre egyre jobban és jobban képesek a tiltott tárgyak elfogására.
Azt javaslom, hogy használd a DHL-t, a UPS-t vagy bármilyen futárszolgálatot, ami elérhető a régiódban, és használj hamis neveket, eldobható telefonokat, egyszeri e-mail fiókokat és üres, széf típusú címeket.