Semmiképpen sem vagyok "született kémikus". Én is kezdő vagyok. De a kritikám nem az, hogy nem érted, hanem az, hogy meg sem próbáltad.
Először is keress rá a fórumon a keresett szintézisekre. ELŐTT, hogy kérdéseket tegyél fel. Ez egy egyszerű keresés, semmi köze ahhoz, hogy kémikus vagy.
Aztán, ha megtaláltad, olvasd el. Ha vannak ott olyan dolgok, amiket nem értesz, guglizz rá. Ha elakadsz, kérdezz azokról a konkrét dolgokról.
Ha azt kérdezed, mint ahogy te is tetted, hogy "Hogyan csinálsz amfetamint?", a válasz: "Olvasd el a fórumon azt az istenverte szintetizátor leírást!".
Viszont ha megkérdezed, hogy "Bocs, elolvastam ezt a szintetizátor leírást *link*, és nem értem, hogy mit jelent az oldat bazifikálása" (vagy a szintetizátor más meghatározott része), akkor kaphatsz tippeket és válaszokat. Én például szívesen segítek neked minden tudásommal. Erre több példát is találsz ezen a fórumon.
Nem baj, ha nem értesz a kémiához. Az nem oké, hogy lusta vagy és meg sem próbálod magad. És ha nem tudod, hogyan kell egy fórumon keresgélni, vagy olyan kérdéseket feltenni, amire az emberek valóban tudnak válaszolni, akkor először ezt kell megtanulnod. Ha erre nem vagy felkészülve, akkor senki sem tud segíteni, és ez nem neked való.
Legalábbis ez az én öt centem.