Question Hogyan lesz a metilamin-hidrokloridból metilamin?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Hogyan lesz a metilamin-hidrokloridból metilamin?
Biztonságos? felrobban?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Az alapoldatot lassan, jégfürdő alatt adjuk hozzá, ez azért van, hogy ne párologjon el olyan könnyen,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Erről sehol sincsenek videók, sehol sincs egyenes dokumentáció erről. Egy 40%-os vizes oldat elkészítéséhez nem létezik útmutató vagy videó, mindig hiányzik egy-két lépés, ami katasztrófához vezethet az egész.

Mindig félreérthető információk, mint például az "alapoldat", amelyről úgy tudom, hogy a nátrium-hidroxid és a víz 1:5 arányú aránya.

Szerintem ez egy olyan egyszerű folyamat a kémiában, hogy nincs szükség sokkal nagyobb magyarázatra. De úgy tűnik, senki sem akar többet magyarázni. Gyanúsnak tűnik, szóviccnek szántam.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
thats simply bc its just freebasing any one should be able to do that u dont need a guide for it and if u cant do stoichiometry then u should find for another hobby. besides what catastrophe can happen there ????
Ettől az egész treadtől a fejemet a falba verem.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

A reddit-en ez található:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Egy másik srác azt mondja ugyanebben a bejegyzésben:

Egy másik reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

(Amire nem kapott választ a stop buborékolásról).

Reply:

Tehát 120ml víz + 80 gramm metilamin hcl = 200 ml 40% az én értelmezésem szerint 200/80 = 40% De sok a hulladék és így több mint 80 grammot kell tenned. Személy szerint még soha nem csináltam, de úgy tűnik, hogy nem is sokan tudják.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
Ez egy nagyon jó kérdés. Az én tippem az lenne, hogy a 40% a sóra utal, tehát 40g metilamin HCl elég vízben feloldva ahhoz, hogy a végső oldat 100ml legyen? Ezután a szintézis útjai során mindig koncentrált NaOH-t adnak hozzá, így a reakcióban a MeAmin szabad bázisként reagál. Közel sem vagyok szakértő, és néhány szakértő hozzájárulását értékelném.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Igen, vagy helyben generál, ha az kényelmes.

Nincs szükséged videóra, hogy elmondd, hogy addig kell NaOH szol. hozzáadni, amíg nem keletkezik több metilamin, ez szemmel látható. a kémiában ismert, hogy az amin savas sói visszaalakíthatók szabad bázisú formába egy bázis hozzáadásával, mint ellenion a Cl- SO4- ionhoz, remélem, ahogy mondtam, helyes, de a lényeget érted. a lizin és a nátrium-hidrogénkarbonát is felszabadíthat néhány amin savas sót bázissá.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Csak azt mondom, hogy sehol nincs róla videó vagy egyértelmű magyarázat, még akkor sem, ha ez egy ilyen egyszerű folyamat.

Amikor azt mondja, hogy "szemmel látható", nem vagyok biztos benne, hogy ez mit jelent. Mert mondjuk egy lombikot feltöltesz 100ml és 80g metilamin hcl oldattal, a csepegtetőt 100ml és 20g lúgoldattal. Aztán egy buborékfőzőt feltöltesz 120ml nagyon hideg vízzel. Nagyon lassan elkezded csepegtetni a lúgot a sóoldatba, szabad szemmel kizárt, hogy valaha is elérd a 200ml-t (40% felszívódás), vagy egyáltalán tudod, hogy eltaláltad-e azt a pontot.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Itt nézd meg ezt, gázok fejlődnek, beleértve a hidrogént és a szabadbázisú aminodat. aq NaOh szol. hozzáadásakor az elegyed is először kissé hevesen reagál, valamint az a tény, hogy néhány hidroklorid ki fog zuhanni és végül feloldódik, remélem, ez segít.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u tisztában van azzal, hogy a NaOH és a HCl közötti reakció NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, tehát honnan származik a hidrogén?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Hűha, mindannyiuk elméje megvadult itt. Tényleg elő kell állítani a gázt, és tiszta vízen keresztül bugyborékolva kell elkapni. Azt, hogy mikor 40%-os, a víz mérlegelésével tudod megállapítani. Ha egy liter víz súlya 1666,6 g, akkor már ismeretlen mennyiségű 40%-os CH³NH⅔ oldat van a vízben. A víz térfogata nem állandó. Az a mennyiség, ami neked van, de egy literhez 12 mólt kell felfognod, tehát 13-14-et kell csinálnod.