Question Efedron szintézis hidrogén-peroxiddal

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Helló, tudna valaki tesztelni, hogy működik-e az efedrin oxidálása methcathinonná (''efedron''') H2O2-vel.Nagyon köszönöm.

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Egy 0,99 g nátriumdikromátból és 1,33 g tömény kénsavból álló oldatot 4,46 ml vízben feloldva lassan, kevergetés mellett hozzáadunk 4,7 ml vízben és 0,52 ml tömény kénsavban feloldott 1,65 g l-efedrinhez szobahőmérsékleten. Az elegyet további 4-6 órán keresztül szobahőmérsékleten keverjük, majd nátrium-hidroxid-oldattal lúgossá tesszük. A vizes elegyet két térfogat kloroformmal, majd két térfogat éterrel extraháljuk. Az l-metkatinon szabad bázisát tartalmazó szerves kivonatokat egyesítjük, száraz hidrogén-klorid gázzal kezeljük, és az oldószereket bepároljuk. A visszamaradt l-metkatinon-hidrokloridot petróleuméterrel keverjük, összegyűjtjük és etanolban oldva és éterrel újra kicsapva tisztítjuk; mp 182-184°C".
Forrás:

A hidrogén-peroxiddal ez nekem bonyolultnak tűnik.

Az egyetlen dolog, amiről olvastam, hogy valaki mikrohullámú sütővel használ "módszert". De nem lett belőle semmi.
Forrás:

Nekem egyszerűbbnek tűnik a savasított króm VI sók vagy még jobb a kálium-permanganát használata.