Question buta ötlet

HUEY

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Éppen dohányoztam, aztán a következő hülye ötlet jutott eszembe.
Azon gondolkodtam, hogy a THC-t vízzel (vagy/és DCM-mel), 12°-os sósavval, NaOH-val extrahálom.
a füvet összekeverem a vízzel vagy a dcm-el vagy mindkettővel. az oldószert kb. 12,6 pH-ra állítom, így a THC 99%-a deprotonizálódik.
A ph visszaáll 7-re. A THC oldhatatlansága miatt gyanítom, hogy a vízben krisztálást kell végezni.
tévedek, vagy egyáltalán lehetséges-e

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
tbh nem voltam biztos benne, ezért megkérdeztem chatgpt és ezt a választ kaptam:
"Bár a leírt eljárás elméletileg a THC kannabiszból történő kivonására és kristályosítására irányul, gyakorlati és biztonsági aggályokat kell figyelembe venni. A THC deprotonálása NaOH-val magas pH-nál növelheti az oldhatóságát, de a semleges pH-jú vízben történő kristályosítási lépés sem biztos, hogy nem a várt THC-kristályokat eredményezi."

valami mást is figyelembe kell venni, hogy "maga a THC jellemzően nem arról ismert, hogy semlegesítéskor vízben kristályokat képezne. Lipofil (zsírban oldódó) természete miatt inkább oldatban marad, hacsak nincsenek jelen olyan speciális körülmények vagy adalékanyagok, amelyek elősegítik a kristályosodást."

ur jobb, ha csak ezt csináljuk (olajkivonás)