Igen, pontosan ezt az utat próbáltam meg. Ugyanez az oldal a ródiumról. Ez néhány évvel ezelőtt volt a covid alatt, amikor egy kicsit bolond voltam az összes szabadidőmtől a laboromban, és annyi drogot vettem, amennyit csak lehetett, ahhoz képest, hogy elég messzire mentem, elég jól csináltam, el kell ismernem, lol (im most már minden kemény drogról leálltam )... De a lényeg az, hogy nem emlékszem pontosan, hogy voltak-e variációk, csak azt tudom, hogy ez volt az a folyamat, amit a laboromban csináltam egy iterációt. Az efedrin tisztasága talán megkérdőjelezhető volt, és talán csak egy gramm volt belőle. A hozam nem volt izgalmas, de valami volt benne, és már csak ezért is boldog voltam. a probléma akkor jött, amikor megpróbáltam megtisztítani, és mivel katinon, és van benne karbonil, vízben és nem poláris oldószerekben is oldódik. és azzal a kis mennyiséggel, ami nálam volt, alapvetően elvesztettem az egészet egy A/B extrakció során..... Mire rájöttem, hogyan lehet az efedrint 75%-os hatékonysággal kivonni, már a metánon voltam...
tbh a permanganát elég intenzív, és a jones reagens módja jobb volt. emlékszem, hogy ennyit gondoltam. a jones reagens módszerrel tudtam valamit kinyerni, ami lényegesen több volt, mint a permanganát.. mert tisztítani KELL, minden maradék permanganát intenzív agykárosodáshoz vezet... és talán ez volt az.
A jones reagens útvonal nem mentes a buktatók nélkül is, hogy a módszer theres említi ezt a fehér vagy piros "tömeg képződik, hogy a jele a jelentősen csökkentett hozam".... ..... Ezt nem tudtam elkerülni, de így is kaptam belőle. Azonban ismét im csinál ez egy 20ml-es kémcsőben, mint egy gramm egyszerre, mint egy erős kábítószer-használó... így..... A benzil-helyzetben lévő hidroxi-csoport oxidálása (amit mi csinálunk) elég könnyű, amennyire én tudom (a meténnyé redukálása az, ami köztudottan nehéz), és így talán vannak barátságosabb, enyhébb oxidálószerek, amelyek nem voltak jól ismertek a ródium idején... mint például a piridinium-klór-kromát (PCC). de fogalmam sincs ezekről a lehetőségekről, hogy őszinte legyek.....