- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,080
- Deals
- 1
Hogy néz ez ki az Ön számára? Csináltam néhány dolgot. Ammónium-kloridot és formaldehidet melegítettem egy Alihn kondenzátorral és 110°-os fordulatszámú vákuumillesztéssel a tetején és vákuumszivattyúval néhány órán keresztül, majd hagytam kihűlni és szűrtem. Ezután pár órán keresztül vákuum alatt desztilláltam a folyadékot, majd a desztillátumot lecsapoltam, hagytam kihűlni és leszűrtem. Ezután még párszor sűrítettem és szűrtem. Fogtam a 3-5. szűrleteket, és 30 percig refluxáltam metanolban, amit kétszer desztilláltam egy kancsó szélvédőmosó folyadékból, és kétszer forró szűréssel szűrtem. Hagytam kihűlni a fagyasztóban, leszűrtem a kristályokat, majd leöblítettem őket azzal a folyadékkal, amit 3 kancsó fehérítőből desztilláltam, amiben 60 ml aceton volt, és egy éjszakán át kint hagytam, majd dekantáltam. Vettem egy kis etil-acetátot, és feloldottam benne némi 2-b-4-mp-t, majd hozzáadtam az előző megbeszélésen levő kristályokat és 2,63 gramm NaOH-t és 100 ml vizet. Ezt 60°c felé melegítettem kb. 30 percig. Ezután vákuum alatt addig desztilláltam, amíg nagyon kevés folyadék maradt. Ezután adtam hozzá egy kis acetont és sósavat, amíg a ph papírom úgy nézett ki, mintha 5 lenne a füzetben. Hosszú időre betettem a fagyasztóba. Ez csak az én durva visszaemlékezésem a történtekről. Amikor visszajöttem ez volt a folyadék alján. Soha nem láttam még ezt a bizonyos dolgot. Soha nem éreztem a szagát. Soha nem éreztem az ízét. Ez nem oldódott fel sem abszolút acetonban, sem abszolút izo-ban.
Biztosan nem az, amit az elején a lombikba tettem. Nem ammónia szaga van, és hála istennek biztosan nem olyan, mint a 2-b-4-mp, azt a szagot soha nem fogom kiverni az orromból.
Égettem egy keveset, nem volt határozott szaga. Volt illata, de semmi olyan, amire rá tudnám tenni a kezem. A füst nem égette az orromat és nem könnyezett a szemem. Úgy néz ki, mint valami, amit meg kellene mentenem? Mi a következő teszt?
Biztosan nem az, amit az elején a lombikba tettem. Nem ammónia szaga van, és hála istennek biztosan nem olyan, mint a 2-b-4-mp, azt a szagot soha nem fogom kiverni az orromból.
Égettem egy keveset, nem volt határozott szaga. Volt illata, de semmi olyan, amire rá tudnám tenni a kezem. A füst nem égette az orromat és nem könnyezett a szemem. Úgy néz ki, mint valami, amit meg kellene mentenem? Mi a következő teszt?