Mindenkinek mindig van választása, de a választás mellett vagy ellen külső tényezők döntenek.
Egyszerűen válaszolt, mert a para-halogénezés szubjektíven az én tapasztalatom szerint egy sokkal rohanóbb és ténylegesen stimuláló anyag, mint a 4-MMC. Én "csak" csináltam 3-CMC és 4-MMC (3-CMC összesen a kilogrammos tartományban, és 4-MMC nem annyira, de egy sokkal alacsonyabb tolerancia minden egyes redose túladagolás, nem azt mondom, hogy kövesse ezt, de tanulni a hibáimból és megelőzni őket).
Nos, a para-halogénezett metkatinonok körüli megbélyegzés rendkívül hatalmas és téves tévhit, minden van, néhány kevesebb és néhány több, de kiszámítható. Tudomásom szerint nincs egyetlen olyan kutatási tanulmány sem, amely azt állítaná, hogy a para-halogénezés a metkatinonokban növelte a neurotoxicitást, mint az MMC-k, mindkettő sokkal kevésbé romboló, mint a dezoxi efedrin [metil-amfetamin] vagy az MDMA.
A kutatási papírok, amelyek azt állítják, hogy ezek a vegyületek súlyos neurotoxikus károsodást okoznak, a 4-CMC olyan adagjaival végeztek kísérleteket, amelyek egyébként is a halálos zónában lennének, és természetesen akkor a neurotoxicitás súlyos lesz.
Bármilyen kábítószer hosszabb ideig történő fogyasztása súlyos neurotoxikus, cisztoxikus és általában véve az emberi szervezetben és agyban okozott károkat eredményez. Mindenki neurokémiája, biológiája és egyéb tényezői különböznek egymástól, ami azt jelenti, hogy az eredmények is nagyon eltérőek lesznek betegenként.
A legtöbbször, a kelet-európai területekről beszélve, a fő nézet ezeknek az anyagoknak még csak a közelébe sem kerül a legalitásnak, mivel az utcán elsősorban a hatalmas kereslet és a válság miatt árulják, különböző nevek alatt. Nagyon sekélyes azoknak az embereknek az aránya, akik a 3-CMC-t a törvényi státusz miatt vásárolják meg.
Mindenkinek el kell döntenie, hogy mi a személyes preferenciája a tapasztalatai alapján, néhány ember az MMC-t és néhányan a CMC-t vagy az EMC-t vagy a MEC-et fogják előnyben részesíteni, lehetetlen megmondani, hogy mi a jobb, csak akkor nem, ha a saját személyes preferenciájáról beszél.