- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Täna on vist minu probleemne päev. Olen umbes 4 päeva püüdnud joodi tinktuurist ekstraheerida. Olen proovinud 22 korda ja mul on õnnestunud ainult 2 juhuslikku katset ja ma ei ole neid katseid üles kirjutanud. Ma kirjutan üles meetodid, mida ma kasutasin ja materjalid, mida ma kasutasin. Joodi asemel tulevad joodist pruunikad asjad tükkidena välja. Olen uurinud, kuidas sellest üle saada, olen vaadanud videosid ja teen sama asja, aga ei ole õnnestunud.
- Materjalid, mida ma kasutan
- %18 soolhape
- %3 vesinikperoksiidi
- Naatriumhüdroksiid
- Tinktuur
Mõnedes katsetes proovisin lisada 1gr, 2gr, 3gr NaOH-d 5ml veele.
Soolhappega katsetasin, lisades 5ml, 10ml, 15ml ja mõnikord 25ml.
Vesinikperoksiidiga proovisin 5ml, 10ml, 30ml ja 50ml.
Ma kas sobitasin siinkirjeldatud suhtarvud või proovisin lisada ühte rohkem kui teist. Tavaliselt sõelusin vedelikku pärast NaOH lisamist ja alati sõelusin seda, mis minu arvates oli kollakas plastikulaadne povidoon. Soolhapet lisasin alati aeglaselt. ja tavaliselt ootasin, et vedelik muutuks peaaegu mustaks. Okei, nüüd ma saan aru, et NaOH aluseline tinktuur. HCL neutraliseerib seda. Ma ei saa ikka veel aru, mida täpselt vesinikperoksiid teeb. See oksüdeerib nagu rauda, aga ma ei saanud aru, kuidas. Minu 2 juhuslikus katses segasin kõik koostisained juhuslikult ja kiiresti kokku ja ekstraheerisin joodi. Kuidas ma tean, et see oli jood? Pärast iga katset kuumutasin järelejäänud materjali ja jälgisin joodi kondenseerumist. Ma ei saa ikka veel aru, miks moodustuvad joodi asemel pruunikad tükid. Igasugune abi selles küsimuses oleks teretulnud.
- Materjalid, mida ma kasutan
- %18 soolhape
- %3 vesinikperoksiidi
- Naatriumhüdroksiid
- Tinktuur
Mõnedes katsetes proovisin lisada 1gr, 2gr, 3gr NaOH-d 5ml veele.
Soolhappega katsetasin, lisades 5ml, 10ml, 15ml ja mõnikord 25ml.
Vesinikperoksiidiga proovisin 5ml, 10ml, 30ml ja 50ml.
Ma kas sobitasin siinkirjeldatud suhtarvud või proovisin lisada ühte rohkem kui teist. Tavaliselt sõelusin vedelikku pärast NaOH lisamist ja alati sõelusin seda, mis minu arvates oli kollakas plastikulaadne povidoon. Soolhapet lisasin alati aeglaselt. ja tavaliselt ootasin, et vedelik muutuks peaaegu mustaks. Okei, nüüd ma saan aru, et NaOH aluseline tinktuur. HCL neutraliseerib seda. Ma ei saa ikka veel aru, mida täpselt vesinikperoksiid teeb. See oksüdeerib nagu rauda, aga ma ei saanud aru, kuidas. Minu 2 juhuslikus katses segasin kõik koostisained juhuslikult ja kiiresti kokku ja ekstraheerisin joodi. Kuidas ma tean, et see oli jood? Pärast iga katset kuumutasin järelejäänud materjali ja jälgisin joodi kondenseerumist. Ma ei saa ikka veel aru, miks moodustuvad joodi asemel pruunikad tükid. Igasugune abi selles küsimuses oleks teretulnud.