- Reaction score
- 1
Σύμφωνα με τον τίτλο: Προσπαθούσα να καταλήξω σε μια στερεοεκλεκτική σύνθεση, αλλά έχω κολλήσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να αφαιρέσω ένα καρβονύλιο. Η μετατροπή του σε αλκοόλη θα εξαφάνιζε τον στόχο της εκλεκτικότητας. Τώρα, όπου κι αν ψάξω για πληροφορίες είναι μόνο άνθρωποι που προειδοποιούν για την προτίμηση οποιουδήποτε άλλου τρόπου είναι εφαρμόσιμος και προειδοποιούν για τις καρκινογόνες ιδιότητες της υδραζίνης (+ διατήρηση στους 200+°C ενώ είναι αρκετά πτητική ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου + διάλυμα ΚΟΗ που βράζει). Το up-scaling σε κλίμακα 100+g φαίνεται κάτι που πολύ λίγοι άνθρωποι θα έκαναν: υπάρχει τρόπος να μην πεθάνεις; Ούτε εγώ έχω εργαστήριο, οπότε δεν μπορώ καν να το κάνω αυτό κάτω από κουκούλα (καλά, πρέπει ακόμα να φτιαχτεί, αλλά για λόγους προϋπολογισμού μια κουκούλα συνήθως προστίθεται μόνο όταν τη χρειάζεσαι)
Μια εναλλακτική λύση θα ήταν το Clemmensen, αλλά απαιτεί υδράργυρο. Αλήθεια, πώς θα μπορούσα να αφαιρέσω αυτό το γαμημένο οξυγόνο χωρίς να χρειαστεί να γράψω διαθήκη για παν ενδεχόμενο;
Μια εναλλακτική λύση θα ήταν το Clemmensen, αλλά απαιτεί υδράργυρο. Αλήθεια, πώς θα μπορούσα να αφαιρέσω αυτό το γαμημένο οξυγόνο χωρίς να χρειαστεί να γράψω διαθήκη για παν ενδεχόμενο;