Question Υδρόλυση του Ν-μεθυλακεταμιδίου

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Προσπαθώ να κάνω τα μαθηματικά για την υδρόλυση του N-MethylAcetamide (συντομογραφώντας το σε NMA) προκειμένου να πάρω τη μεθυλαμίνη.

Θα χρησιμοποιήσω βασική υδρόλυση, οπότε θα υπάρχει οξικό νάτριο και μεθυλαμίνη σε διάλυμα. Το οξικό νάτριο πιθανότατα δεν θα παρεμβαίνει σε μια αναγωγή με αμάλγαμα υδραργύρου διαφόρων κετονών, οπότε δεν ανησυχώ για την απομάκρυνση.

Θέλω να ξέρω πόση ποσότητα από κάθε αντιδραστήριο πρέπει να αντιδράσει, ώστε να προκύψει 40% διάλυμα μεθυλαμίνης.

Ας πούμε ότι κάποιος έχει 100 γραμμάρια NMA- πόσο νερό και υδροξείδιο του νατρίου θα χρειαστούν για να παραχθεί ένα 40% διάλυμα μεθυλαμίνης;

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Μάθετε abaut mollar masses (κάθε χημική ουσία έχει τη δική της μάζα) έτσι ώστε να κάνετε ίσες πρέπει να ελέγξετε τις μάζες και να χρησιμοποιήσετε 1:1molar mass

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Έτσι θα υπολογίσω τις μοριακές μάζες κάθε χημικού προϊόντος, του νερού, του υδροξειδίου του νατρίου και του ΝΜΑ και θα χρησιμοποιήσω μια αναλογία 1 προς 1 αυτών;

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Απλά προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνω

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Όπως στο "χρησιμοποιήστε το υδατικό βάρος κάθε χημικής ουσίας για να κάνετε τη μοριακή μάζα μια αναλογία ένα προς ένα;

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Nmethylacetamide 73,09g one moll, naoh 39,9g, διαλύστε το naoh σε νερό και προσθέστε το αργά στο Acetamide σας...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Καταλαβαίνω απόλυτα, και υποθέτω ότι ένα μόριο νερού επίσης; Πρέπει να είναι 18 γραμμάρια νομίζω. Ή χρειάζονται περισσότερα.