Question Η δική μου εκδοχή για το πώς ΔΕΝ πρέπει να μαγειρεύετε

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Έχω σπουδάσει λίγο οργανική χημεία στον ελεύθερο χρόνο μου στο παρελθόν, τουλάχιστον πριν από 10 χρόνια. Βρίσκομαι σε αυτό το φόρουμ εδώ και περίπου ένα μήνα και από τότε στοχεύω έτσι σε έναν προορισμό. Λοιπόν, φίλες και φίλοι, ιδού τα μέχρι στιγμής ευρήματά μου.
Ένα πείραμα SNB πραγματοποιήθηκε πριν από 2 εβδομάδες, το οποίο έδωσε περίπου ενάμισι γραμμάριο κάποιου είδους κηρώδους, ελαφρώς ψυχοδραστικού υπολείμματος που ήταν διαλυτό στο νερό μέσω τιτλοδότησης με νερό. Για μια πρώτη προσπάθεια, θα το ονομάσω αυτό μια ώθηση. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν υπο- ή υπερ-αντίδραση. Μπορώ να δώσω λεπτομέρειες αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα γι' αυτό. Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα, αλλά αυτό δεν είναι το μέσο με το οποίο θέλω να φτάσω στον προορισμό μου στο μέλλον.
Πολύ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα rp/i. Σημείωση: Μια συνταγή ή ένα σύνολο οδηγιών δεν σκοντάφτει και δεν εκτελείται στα τυφλά χωρίς πολλή σκέψη. Εάν ένα πείραμα αποτελεί αντικείμενο μιας επιχείρησης, αντιμετωπίζει ευρύ έλεγχο. Αφού ακούσει κανείς αρκετές ιστορίες για ανθρώπους που θάβουν τις μπανιέρες τους γεμάτες κάρβουνο και μπλέντιση όπλων και αποδίδουν κιλά επί κιλών, καθίσταται απαραίτητο να κατανοήσει τους μηχανισμούς που λαμβάνουν χώρα για να φτάσει στον επιθυμητό προορισμό.
Για να συνοψίσω, κάποιος εδώ νομίζω ότι το είπε πολύ, πολύ καλά, κάτι σαν - "μην διαβάζετε απλώς ένα tek και προσπαθείτε να το εκτελέσετε. Μελετήστε μια μέθοδο ή "διαδρομή", μελετήστε αρκετές διαφορετικές παραλλαγές αυτής της διαδρομής για να καταλάβετε τι είναι σημαντικό και απαραίτητο και γιατί, και ποια είναι η παραλλαγή, και τότε μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε και να καινοτομείτε από εκεί." Έχοντας πει αυτό, οι προσπάθειές μου για την εν λόγω μέθοδο είναι συνήθως ένας συνδυασμός διαφόρων τεκ της γενικής διαδικασίας, τα κοινά θέματα που φαίνεται να λειτουργούν ή να έχουν νόημα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση για έναν πρωτάρη μόνο του, καθώς αφήνει μεγάλο παράθυρο για μεταβλητές σε αντίθεση με το να ακολουθείς ένα τεκ μέχρι κεραίας και να αποφασίζεις ναι ή όχι.

Για παράδειγμα, η διαδρομή rp/i, περιλαμβάνει teks όπου χρησιμοποιείται ένα σύστημα "push/pull" συνδεδεμένων δοχείων, (υποθέτω ότι η πίεση ή η καθαρότητα της αντίδρασης επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία). Μια άλλη εκδοχή είναι το βίντεο red-p cook 101, όπου ο κύριος προσθέτει το νερό, το rp και το i και στη συνέχεια περιμένει λίγο πριν προσθέσει το PSE, προχωρώντας στο μαγείρεμα για περίπου 90 λεπτά, πριν συνεχίσει. Ακόμα μια άλλη εκδοχή ισχυρίζεται ότι όλα πρέπει να προστεθούν στο RV και να επαναρροφηθούν για 24 ώρες. 12 ώρες για τη μετατροπή του %50, 18 ώρες για τη μετατροπή του %75 κ.λπ. Οι 24 ώρες παλινδρόμησης δίνουν τη συνολική μετατροπή. Έτσι, για τους άπειρους, είναι κάπως δύσκολο να διακρίνουν τα γεγονότα και τη φαντασία με ένα τόσο ευρύ παράθυρο για να στοχεύσουν.

Είμαι υπέρ του λιγότερου χρόνου στο πεδίο με κατεβασμένα τα παντελόνια, οπότε επέλεξα το push pull, καθώς υποτίθεται ότι ήταν η ταχύτερη μετατροπή για αυτή τη διαδρομή. Προς το παρόν, προσπαθώ να τα βγάλω πέρα με ό,τι έχω στη διάθεσή μου. Οι λύσεις μου για την έλλειψη τεχνολογίας, εξοπλισμού, χρημάτων κ.λπ. είναι κάπως πρωτόγονες, γκέτο κ.λπ. Παρόλο που μπορεί να λειτουργήσουν ή να είναι αποτελεσματικές, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το πάρετε ελαφρά τη καρδία. Το κάνετε αυτό με δικό σας κίνδυνο για την ασφάλεια και την ελευθερία σας και με δικά σας έξοδα, καθώς και των άλλων, σοβαρά! Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα σκατά!

Και έτσι, έχοντας μελετήσει διάφορες μεθόδους πειραμάτων ενός rp/i, Πήρε από το Festers SOMM 8η έκδοση, "Ready Eddies recipie for push/pull rp/i" αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε. Τα συστατικά είναι τα εξής: - Ορίστε τα συστατικά για την εκτέλεση του έργου..: 2 γραμμάρια καθαρισμένου PSE από SU-24 (9*240mg), 1,2 RP από περίπου 100 strikers, και περίπου 3 γραμμάρια κρυστάλλων I που προέρχονται από βάμμα ιωδίου %2. Προστέθηκαν μερικές σταγόνες νερού για να βοηθηθεί η έναρξη της αντίδρασης. Μετά από περίπου 30 λεπτά από την έναρξη της αντίδρασης, όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι την καταστροφική αποτυχία του RV, αυτό είναι εντελώς δικό μου λάθος, καθώς βιαζόμουν και βιαζόμουν και δεν σκέφτηκα ότι ένα βάζο με μπάλα μπορεί να αποτύχει σε μένα με αρκετή εφαρμοζόμενη θερμότητα. Έτσι, ο πάτος έπεσε από το RV μου και έχασα ίσως το ένα τέταρτο έως το μισό από το περιεχόμενο της αντίδρασής μου στο πάτωμα. Κατάφερα να χρησιμοποιήσω περίπου 40 ml νερού για να διασώσω και να συνδυάσω ό,τι μπορούσα σε ένα κύπελλο pyrex. Η μέθοδος αναφέρει ότι αν η αντίδραση δεν πάει όπως επιθυμείται, μπορεί κανείς να μαγειρέψει στους 200F για να τελειώσει την αντίδραση και αυτό έγινε. Μετά το μαγείρεμα, τα πάντα χαλάρωσαν, το σκούρο χρώμα έδωσε τη θέση του σε ένα ανοιχτότερο πορτοκαλί χρώμα και το rp ήταν αρκετά ορατό και τα πάντα δεν αντιδρούσαν με την εφαρμοζόμενη θερμότητα - αυτό ήταν το σημάδι που έψαχνα. Από εδώ και πέρα ψύξαμε και φιλτράραμε το rp, προσθέτοντας περίπου άλλα 30ml νερό. Το πορτοκαλί χρώμα έδωσε τη θέση του σε ένα πιο χρυσαφί χρώμα. Ένα διάλυμα NaOH περίπου %20 προστέθηκε στο μείγμα αντίδρασης σιγά-σιγά μέσα στα επόμενα 20 λεπτά. Φτάσαμε σε ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και στην κορυφή διακρίνονταν μικρές κηλίδες ελαίου. Προστέθηκε λίγο ακόμη διάλυμα NaOH για να είμαστε σίγουροι και παρατηρήθηκε μια μικρή μεμβράνη στην κορυφή του μίγματος αντίδρασης. Η βάση συλλέχθηκε με 3*20ml τολουολίου. Τα 70ml περίπου του διαλύτη που προέκυψαν, στη συνέχεια, αεριοποιήθηκαν στιγμιαία, έως ότου το μείγμα έγινε πολύ θολό. Παρατηρήθηκε κάποιο ίζημα. Άλλη μια-δυο στιγμές αεριοποίησης για να είμαστε στην "ασφαλή πλευρά" κατέληξε να μετατρέψει το διαλύτη σε διφασικό. Ένα καστανό ελαφρά κοκκινωπό έλαιο που έμοιαζε με λάδι ωθήθηκε στον πυθμένα του διαλύτη μετά την τελευταία μικρή έκθεση στο αέριο HCl. Αυτό δεν ήταν αναμενόμενο. Χρησιμοποιήθηκε ένα φίλτρο βαρύτητας και απομακρύνθηκε για μια στιγμή μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι όλα ήταν πίσω στο διάλυμα και το χαρτί του φίλτρου μου με μια τρύπα φαγωμένη όμως και μαύρα υπολείμματα παντού γύρω σαν να είχε καεί. Η διήθηση επιχειρήθηκε ξανά και παρατηρήθηκε. Ο διαλύτης περνάει χωρίς πρόβλημα, όταν το καφέ/κόκκινο μέρος (που μυρίζει κάπως ψαρίλα) περνάει όμως τελευταίο, αρχίζει να τρώει το χαρτί του φίλτρου, να το κάνει μαύρο και να καταστρέφει την προσπάθεια. Αυτό που απέμεινε από το διάλυμα μετά την προσπάθεια φιλτραρίσματος, στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο πλάι και κατά λάθος συνδυάστηκε με το υπόλοιπο του διαλύματος %20 NaOH σε H2O όπου έχασε το χρώμα του και έγινε πάλι πολύ ανοιχτό κίτρινο όπως ήταν κατά τη διάρκεια της βασικής.

Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να ληφθούν ως μια εμπειρία εκμάθησης ορισμένων πραγμάτων που θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Ένα από τα κυριότερα είναι, μην χρησιμοποιείτε ένα RV που δεν πρόκειται να αντέξει στη θερμότητα! Δεν έχει σημασία τι λέει η συνταγή. Να είστε ασφαλείς, να είστε προσεκτικοί, να είστε προετοιμασμένοι, να παραμείνετε ήρεμοι και με την ησυχία σας, να προβλέπετε ότι τα πράγματα θα πάνε στραβά και να τα περιμένετε, γιατί θα πάνε, οπότε να είστε έτοιμοι!

Έχοντας πει αυτά, υπάρχει κάτι που μπορεί να μου πει κάποιος για το τι στο διάολο συνέβη και αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να σώσω ό,τι μπορεί να έχει απομείνει από το προϊόν μου. Μπορώ να δώσω κάποιες καλύτερες λεπτομέρειες για τα πάντα και να έχω κάποιες φωτογραφίες αν χρειαστεί. Επίσης αν μπορείτε παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω τα λεπτά σημεία μιας αντίδρασης rp/i push pull σε σχέση με την παλινδρόμηση για 24 ώρες ή απλά το μαγείρεμα στη σόμπα για 2 ώρες και μετά φιλτράρισμα/βάση/αέριο. Σας ευχαριστώ κύριοι εκ των προτέρων. Μείνετε ασφαλείς. o7

Last edited:

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις και παρατηρήσεις εκ των υστέρων: Με τη μέθοδο push pull, Είναι αλήθεια, ότι η εξισορροπημένη πίεση μειώνει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για τη μετατροπή ή το "μαγείρεμα". Η επαναρροή για 24 ώρες είναι ο μέγιστος χρόνος για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν μετατραπεί και ότι δεν έχει χαθεί προϊόν λόγω εξάτμισης. Η επίδειξη Red-P cook 101 λέει για 90 λεπτά στη σόμπα μετά την προσθήκη PSE, δεν αναφέρεται η επαναρροή. Ο Fester λέει περίπου 12 ώρες ελαφρού βρασμού μετά την προσθήκη PSE στο υδρογονοδιάλυμα, συνιστά την επαναρροή, ή τουλάχιστον τη δημιουργία ενός συμπυκνωτή με κάποιο χάλκινο σωλήνα γύρω από μια φιάλη με μακρύ λαιμό και την ανακύκλωση κρύου νερού. Μια άλλη πηγή αναφέρει παλινδρόμηση για 24 ώρες για να βράσει πλήρως. 18 ώρες = %75, 12 ώρες = %50 κ.λπ.

Πιθανώς είναι καλή ιδέα να αντιδράσει πρώτα το RP και το ιώδιο, χωρίς το E/PSE, και στη συνέχεια να φιλτραριστεί το RP, ώστε να υπάρξει μια πολύ καθαρότερη αντίδραση μεταξύ του υδρογονανθρακικού οξέος και του PSE.
Το θειοθειικό νάτριο χρησιμοποιείται ως "δικλείδα ασφαλείας" για να βοηθήσει στην προστασία από κακοτεχνίες, π.χ. περίσσεια ιωδίου και αζιριδίνης. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά βοηθά το τελικό προϊόν.
Στο τελικό στάδιο, όταν χρησιμοποιείται αέριο HCl για την καταβύθιση, είναι πιθανώς καλή ιδέα να διηθηθεί μέσω ενός ξηραντικού, όπως Mg2SO4, ώστε να μην υπάρχει H2O και ή άλλη εμπλοκή του προϊόντος.
Όσο μικρότερη είναι η παρτίδα, τόσο πιο ευάλωτη είναι σε προσμίξεις, η παράλειψη "προαιρετικών" βημάτων όπως αναφέρονται παραπάνω γίνεται με κόστος της παρτίδας σας. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι η παραπάνω εμπειρία μου είναι το αποτέλεσμα τουλάχιστον μιας από αυτές τις συνέπειες, αν όχι ενός συνδυασμού όλων. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το λάδι με το οποίο κατέληξα καταστράφηκε από την περίσσεια ιωδίου, νερού και αρκετού οξέος. Όπως είπα, πιθανότατα δεν θα ήταν πολύ αξιοσημείωτο αν έφτιαχνα 100 γραμμάρια, αλλά μόνο 1 ή 2 γραμμάρια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για λάθη ή απροσεξία.
Στο μέλλον, θα αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο και προσοχή για να διασφαλίσω ένα υψηλότερο επίπεδο παραγωγής.

Μια μικρή διαπίστωση που έκανα όταν ασχολήθηκα με την αεριοποίηση/πίεση των δοχείων είναι να βεβαιωθώ ότι χρησιμοποιώ ΜΑΛΛΟ όταν βγαίνω έξω και ΓΥΝΑΙΚΑ όταν παίρνω μέσα - εννοώ, αυτό μόνο έχει νόημα, σωστά; Δεν είναι ακριβώς προφανές σε έναν αρχάριο - ειδικά όταν κάποιος αυτοσχεδιάζει από το μηδέν, δεν είναι ένα θέμα που έχω δει ποτέ να αναφέρεται κατά την κατασκευή ενός set up, ή ίσως να έχω παραλείψει την τάξη όταν διδάχθηκε. Η ουσία αυτού που προσπαθώ να πω είναι να "πάτε με τη ροή" όσο το δυνατόν καλύτερα - αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως χαλαρά εξαρτήματα ή φλάντζες κ.λπ. θα ελαχιστοποιηθούν και θα μειωθεί η πιθανότητα να σπάσουν οποιεσδήποτε σφραγίδες.

Φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές βαθμίδες των μελών του φόρουμ bb. Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι χωρίς γαμημένες ενδείξεις. Κάποιος άλλος είπε πολύ ωραία: "Οποιοσδήποτε ηλίθιος μπορεί να αντιγράψει μια αντίδραση κάτω από τέλειες συνθήκες σε εργαστηριακό περιβάλλον, αρκεί να πλήρωσε τα δίδακτρά του." Πολλά από αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι μπορούν να συγκριθούν με την τέχνη, μια απόδειξη του ίδιου του μάγειρα, καθώς οι συνθήκες, τα υλικά, τα υλικά, ο εξοπλισμός, η τοποθεσία κλπ. είναι όλα διαφορετικά. Το να πετύχεις κάτι με τις οδηγίες κάποιου άλλου είναι πραγματικά δεδομένο για το θαύμα που είναι. Ειδικά όταν έπρεπε να το βρεις μόνος σου, με δοκιμές και λάθη, με τον περισσότερο κόσμο να σκύβει πάνω σου και με περιορισμένους πόρους. Μια κάποια δόση τύχης είναι απαραίτητη, φυσικά, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει ένας νέος σεβασμός για τον άνθρωπο που έχει εγκαταλείψει το λύκειο και μπορεί να παράγει ένα προϊόν πολύ υψηλής ποιότητας με βέλτιστες αποδόσεις και αποτελεσματικότητα με ελάχιστα απόβλητα, υπό ακραίες συνθήκες και κίνδυνο. Το να μπορεί κανείς να το κάνει αυτό με ό,τι βγήκε, ας πούμε, από το Walmart, κατά την κρίση του, νομίζω ότι είναι μια υπερφυσική ιδιότητα.