Question Πώς η υδροχλωρική μεθυλαμίνη γίνεται μεθυλαμίνη;

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Πώς η υδροχλωρική μεθυλαμίνη γίνεται μεθυλαμίνη;
Είναι ασφαλές; Θα εκραγεί;

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Προσθέτετε το βασικό διάλυμα αργά, κάτω από παγόλουτρο, αυτό γίνεται για να μην εξατμίζεται τόσο εύκολα,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Δεν υπάρχουν πουθενά βίντεο σχετικά με αυτό, δεν υπάρχει πουθενά απλή τεκμηρίωση σχετικά με αυτό. Οδηγός ή βίντεο για την παρασκευή ενός 40% υδατικού διαλύματος δεν υπάρχει, πάντα λείπει ένα ή δύο βήματα που μπορεί να οδηγήσουν το όλο πράγμα σε καταστροφή.

Πάντα υπάρχουν διφορούμενες πληροφορίες όπως "βασικό διάλυμα", το οποίο έχω καταλάβει ότι είναι μια αναλογία 1:5 υδροξειδίου του νατρίου και νερού.

Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια τόσο απλή διαδικασία στη χημεία που δεν χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη εξήγηση. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να θέλει να εξηγήσει περισσότερο. Φαίνεται ύποπτο, με λογοπαίγνιο.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
thats simply bc its just freebasing any one should be able to do that u dont need a guide for it and if u cant do stoichiometry then u should search for another hobby. besides what catastrophe can happen there ????
Όλο αυτό το θέμα με κάνει να σπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

Στο reddit υπάρχει αυτό:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Ένας άλλος τύπος λέει στην ίδια ανάρτηση:

reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

(Που δεν πήρε καμία απάντηση για το stop bubbling)

Απάντηση: Η απάντηση που έδωσε ο κ:

Οπότε 120ml νερό + 80 γραμμάρια methylamine hcl = 200 ml 40% είναι η κατανόησή μου 200/80 = 40% Αλλά υπάρχει πολύ απόβλητο και έτσι πρέπει να κάνεις περισσότερα από 80 γραμμάρια. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά φαίνεται επίσης ότι δεν το ξέρουν πολλοί.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Η εικασία μου θα ήταν ότι το 40% αναφέρεται στο άλας, άρα 40g Methylamine HCl διαλύονται σε αρκετό νερό ώστε το τελικό διάλυμα να είναι 100ml; Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των διαδρομών σύνθεσης προστίθεται πάντα πυκνό NaOH, ώστε στην αντίδραση η ΜεΑμίνη να αντιδράσει ως ελεύθερη βάση. Δεν είμαι κανένας ειδικός και θα εκτιμούσα την συμβολή κάποιου ειδικού.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Ναι ή δημιουργείτε επί τόπου, αν αυτό είναι βολικό.

Δεν χρειάζεται βίντεο για να σας πει να προσθέσετε διάλυμα NaOH. μέχρι να μην αναπτύσσεται πλέον μεθυλαμίνη, είναι προφανές στο μάτι. είναι γνωστό στη χημεία ότι τα όξινα άλατα μιας αμίνης μπορούν να μετατραπούν πίσω σε ελεύθερη μορφή βάσης με την προσθήκη μιας βάσης ως αντίθλιπτου ιόντος στο ιόν Cl- SO4-, ελπίζω ότι ο τρόπος που το είπα είναι σωστός, αλλά καταλαβαίνετε την ουσία. η λυσίνη και το διττανθρακικό νάτριο μπορούν επίσης να απελευθερώσουν κάποια όξινα άλατα αμινών σε βάση.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Απλά λέγοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά ένα βίντεο ή μια σαφής εξήγηση γι' αυτό, ακόμη και αν πρόκειται για μια τόσο απλή διαδικασία.

Όταν λέτε "προφανές για το μάτι" δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει αυτό. Διότι ας πούμε ότι γεμίζεις μια φιάλη με 100ml και 80g διάλυμα methylamine hcl, το σταγονόμετρο με 100ml και 20g διάλυμα αλισίβα. Στη συνέχεια, ένα φουσκάλιο μέχρι με 120ml πολύ κρύο νερό. Αρχίζεις να στάζεις αλισίβα στο διάλυμα αλατιού πολύ αργά, δεν υπάρχει περίπτωση με γυμνό μάτι να φτάσεις ποτέ στα 200ml (απορρόφηση 40%) ή ακόμα και να ξέρεις αν πέτυχες αυτό το σημείο.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Εδώ, προσέξτε αυτό, αναπτύσσονται αέρια, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου και της ελεύθερης βάσης της αμίνης σας. κατά την προσθήκη διαλύματος aq NaOh. το μείγμα σας θα αντιδράσει επίσης κάπως βίαια στην αρχή, καθώς και το γεγονός ότι κάποιο υδροχλωρίδιο θα συντριβεί και τελικά θα διαλυθεί, ελπίζω αυτό να βοηθάει.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u αντιλαμβάνεστε ότι η αντίδραση μεταξύ NaOH και HCl είναι NaOH + HCl ---> NaCl + H2O οπότε από πού προέρχεται το υδρογόνο;

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Μπορεί αυτό το βήμα να παρακαμφθεί εντελώς αν απλά προσθέσετε το αλάτι σε π.χ.... 2 βρωμο με διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου;

Το CristalKing λέει ότι μπορεί να γίνει, δεν χρειάζεται κάποιο υδατικό διάλυμα:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Ουάου, τα μυαλά όλων σας οργιάζουν εδώ πέρα. Πρέπει πραγματικά να παράγετε το αέριο και να το πιάσετε να αναβλύζει μέσα από καθαρό νερό. Ο τρόπος που θα καταλάβετε πότε είναι 40% είναι με το ζύγισμα του νερού. Όταν ένα λίτρο νερού ζυγίζει 1666,6g έχετε τώρα μια άγνωστη ποσότητα 40% διαλύματος CH³NH⅔ σε νερό. Ο όγκος του νερού δεν είναι σταθερός. Η ποσότητα που έχετε είναι αυτή που έχετε, αλλά για ένα λίτρο θα πρέπει να πιάσετε 12 mol, οπότε κάντε 13-14