Question Σύνθεση εφεδρόνης με υπεροξείδιο του υδρογόνου

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Γεια σας, θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει αν η οξείδωση της εφεδρίνης σε μεθακινόνη (''εφεδρόνη'') με H2O2 λειτουργεί.

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Ένα διάλυμα αποτελούμενο από 0,99g διχρωμικού νατρίου και 1,33g πυκνού θειικού οξέος διαλυμένο σε 4,46mL νερού προστίθεται αργά με ανάδευση σε 1,65g l-εφεδρίνης διαλυμένο σε 4,7mL νερού και 0,52mL πυκνού θειικού οξέος σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα αναδεύεται σε θερμοκρασία δωματίου για επιπλέον 4-6 ώρες και στη συνέχεια γίνεται αλκαλικό με διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου. Το υδατικό μείγμα εκχυλίζεται με δύο όγκους χλωροφορμίου και στη συνέχεια με δύο όγκους αιθέρα. Τα οργανικά εκχυλίσματα που περιέχουν την ελεύθερη βάση της l-μεθακινόνης συνδυάζονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία με περίσσεια ξηρού αερίου χλωριούχου υδρογόνου και οι διαλύτες εξατμίζονται. Το υπολειπόμενο υδροχλωρίδιο της l-μεθκαθηνόνης αναδεύεται με πετρελαϊκό αιθέρα, συλλέγεται και καθαρίζεται με διάλυση σε αιθανόλη και επανακαθίζηση με αιθέρα- mp 182-184°C".
Πηγή

Με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μου φαίνεται περίπλοκο.

Το μόνο που έχω διαβάσει είναι ότι κάποιος χρησιμοποιεί "μια μέθοδο" με φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά δεν κατέληξε σε τίποτα.
Πηγή:

Μου φαίνεται πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις όξινα άλατα χρωμίου VI ή ακόμα καλύτερα υπερμαγγανικό κάλιο.