Ο καθένας έχει πάντα μια επιλογή, αλλά η επιλογή αποφασίζεται υπέρ ή κατά από εξωτερικούς παράγοντες.
Απλά απάντησε, προκαλέσει την παρα-αλογόνωση είναι υποκειμενικά από την εμπειρία μου μια πολύ πιο βιαστική και πραγματικά διεγερτική ουσία από την 4-MMC. Έχω κάνει "μόνο" 3-CMC και 4-MMC (3-CMC συνολικά στα κιλά, και 4-MMC όχι τόσο πολύ, αλλά σε πολύ χαμηλότερη ανοχή κάθε επαναληπτική δόση υπερδοσολογίας, δεν λέω να το ακολουθήσεις αυτό, αλλά να μάθεις από τα λάθη μου και να τα προλάβεις)
Λοιπόν το στίγμα γύρω από τις παρα-αλογονωμένες μεθακινόνες είναι εξαιρετικά τεράστιο και λανθασμένη παρανόηση, όλα είναι, κάποια λιγότερο και κάποια περισσότερο, αλλά είναι υπολογίσιμο. Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε μία ερευνητική εργασία που να δηλώνει ότι η παρα-αλογονοποίηση στις μεθακινόνες αύξησε τη νευροτοξικότητα όπως και στις MMC, και οι δύο είναι πολύ λιγότερο καταστροφικές από ό,τι σε σύγκριση με τη δεσοξυεφεδρίνη [μεθυλαμφεταμίνη] ή το MDMA.
Οι ερευνητικές εργασίες που αναφέρουν σοβαρές νευροτοξικές βλάβες από αυτές τις ενώσεις έκαναν τα πειράματα με τέτοιες δόσεις 4-CMC που θα ήταν ούτως ή άλλως στη θανατηφόρα ζώνη, και φυσικά τότε η νευροτοξικότητα θα είναι σοβαρή.
Μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ναρκωτικού θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές νευροτοξικές, κυστεοτοξικές και γενικά βλάβες που προκαλούνται στο ανθρώπινο σώμα και τον εγκέφαλο. Η νευροχημεία και η βιολογία του καθενός και άλλοι παράγοντες διαφέρουν μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι επίσης πολύ διαφορετικά από ασθενή σε ασθενή
Τις περισσότερες φορές, μιλώντας για περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης, η κύρια άποψη για αυτές τις ουσίες δεν είναι καν κοντά στη νομιμότητα, καθώς πωλούνται στους δρόμους κυρίως λόγω τεράστιας ζήτησης και κρίσης, με διάφορες ονομασίες. Το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν 3-CMC για το νομικό καθεστώς στο οποίο εμπίπτει είναι πολύ ρηχό.
Ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η προσωπική του προτίμηση με βάση τις εμπειρίες του, κάποιοι θα προτιμήσουν τα MMC και κάποιοι τα CMC ή τα EMC ή τα MEC, είναι αδύνατο να πει κανείς τι είναι καλύτερο από αυτά, μόνο που δεν είναι αν μιλάμε για την προσωπική του προτίμηση.