Question Proč li nevyráběli bronz?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Zkouším metodu protřepávání. Při předchozích pokusech jsem neměl potíže s výrobou bronzu s lithiem a vznikl v krátkém čase, tentokrát jsem dal jen 100 ml éteru více než 1 hodinu, ale bronz se nevytvořil proč? Nestlačil jsem lithium, může to být tím?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Budete nám muset přesně říci, jak jste to udělali. Na začátku jste ji naředili, takže se pravděpodobně musí zahřát, aby se reakce rozhořela.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Podrobně uveďte, jaké kroky jste podnikli. Můžeme vám tak lépe pomoci. Lithium vypadá, že je černé, jako by bylo před použitím příliš dlouho v atmosféře. Uchováváte lithium z AA před použitím v nějakém rozpouštědle. K tomu je vhodný parafínový olej.

Co myslíte tím stlačením Li?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Do láhve jsem přidal 90 g síranu amonného 60 g hydroxidu sodného 400 ml éteru, jak to dělám vždycky, a 400 ml éteru jsem dal do vzduchotěsné nádoby naopak lithium. i když jsem ho v rozpouštědle neudržel, nebyl to problém, vyrábělo bronz. v důsledku tohoto procesu je kapalina vycházející z láhve normálně kluzká, tentokrát se to nestalo.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Možná budete muset láhev trochu zahřát, aby se reakce spustila. K udržení plynného amoniaku potřebujete tlak. Zkuste nahradit síran amonný dusičnanem. Malý vysoušeč vlasů to zvládne. Natočte video s postupem a podělte se o něj zde.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Nevěděl jsem, že místo dusičnanů můžete použít sírany, tak jsem si to vyhledal. K zažehnutí síranové reakce je potřeba více energie.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Se síranem bych šel až na 180 g. Máte pravdu, že je potřeba více.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Bojím se používat dusičnan amonný kvůli riziku výbuchu. amoniak se úspěšně vyrábí pomocí síranu amonného, myslím, že po 120 minutách plyn, který vychází, pálí ruce a oči. Po vytvoření bronzů přidám 60 g síranu spolu s efedrinem, jak to mám filtrovat? Děkuji vám.