Trochu mě zklamalo, když jsem zde viděl odkaz z jiného vlákna týkající se umístění laboratoří, jako by člověk měl konečnou odpověď na všechny otázky, jen abych našel toto. Prosím, neberte to jako osobní útok, ale doufám, že kombinace mého tónu, sarkasmu a nadhledu přiblíží můj názor všem, které to zajímá. Jako odpověď na příspěvky: V ložnici se cítím pohodlně. To z ní ale nedělá ideální místo pro zřízení laboratoře. Pravděpodobně je špatný nápad začít se zřizováním nebo provozováním "drogové laboratoře" v pronajatém objektu, protože nejste majitel a nejste jediná osoba s klíčem, také v komerčním zařízení? No, to je asi v pořádku... pokud je to po pracovní době a pokud jste se ujistili, že jste v pohodě. Jo, vlastně si udělejte OPRAVDU pohodlí, když už riskujete svůj život a svobodu. Vezměte si pyžamo a chovejte se jako doma. Chápu, že tím pohodlím myslíš v podstatě jen jistotu, že můžeš fungovat v jakékoliv funkci, kterou jsi schopen zdůvodnit jako "bezpečnou". Nicméně já bych se tím ani trochu nebavil, protože to rozhodně může vést jen k sebeuspokojení.
.
Co se říká o sebeuspokojení? (Už jsem to zapomněl, ale...) Nikdy si nenamlouvejte falešný pocit bezpečí, ale ani vám kvůli tomu nezešedivějí vlasy obavami. "Nejsem zfetovaný koksem, neběhám po budově a nesmrdím jako éter s kilem metylaminu, nebavím se s každým, kdo tam stejně není, takže 'je to v pohodě'.'" Snažte se hrát roli toho, za koho se vydáváte a co máte dělat, a snažte se nevypadat, že byste mohli být paranoidní, nejistý a labilní výrobce nelegálních drog, který se podezřele snaží své jednání utajit. Ke každému kuchaři se chovejte, jako by k vám byli na cestě soudce, porota a kat, aby vám provedli zdravotní prohlídku, jakmile svůj surový výrobek vynesete ven, s militaristickým duchem iniciativy. Začněte například rozbíjet a uklízet ještě před rekrystalizací nebo během ní, pokud je to vůbec možné.
Navzdory všeobecnému přesvědčení nejsou věznice a káznice plné homosexuálních násilníků a nebo udavačů. Jistě jich je mnohem více, než lze potvrdit. Měl jsem to potěšení navštívit několik těchto milých institucí. Nevím, kde a jak si rádi odpykávají trest všichni ostatní, každému co jeho jest, já bych byl raději mimo tuto rovnici. Možná za stereotyp může Hollywood. Jak sodomie, tak komunikace/kompromitování s autoritami, a to na jakékoli úrovni, je obvykle všeobecně a otevřeně odsuzováno. Dokonce ani "OK" vězeňští dozorci nemají rádi udavače, protože sami dozorci se nechávají napráskat také. Sám raději čtu a cvičím, šachy jsou taky v pohodě. Ztráta svobody v důsledku přistižení při něčem, co se nemá, k tomu patří, i když to tak být nemusí a my se snažíme jako čert. V určitém okamžiku by se s ní mělo počítat a plánovat, i když se jí někdy za vysokou cenu vyhnout.
Moje rada: Nakopejte těm největším chlapům zadek hned první den, nebo se staňte něčí mrchou..... ehm, chci říct... Respektujte všechny, ale snažte se s nimi nekamarádit. Nepřidávejte se k žádným gangům. Drž se "svých lidí." Nehraj hazardní hry a nefetuj. Nech si svoje věci pro sebe. Pokud jsi solidní frajer, hledíš si svého a víš, kdy se máš odmlčet, neměl by ses ničeho bát. S největší pravděpodobností ti nikdo nebude nic vnucovat, ať už policajt nebo podvodník, pokud ho k tomu nepozveš. Jestli si myslíš, že porušíš zákon a nikdy se nic strašného nestane, tak jsi bláhový. Vaše vlastní krev vás může přesvědčit, aby vás prodala po vodě, "pro vaše vlastní dobro"... "Abyste neublížili sobě nebo ostatním." Skutečně, uvolněné rty potápějí lodě.
Pointa je, jak mi říkali staří pamětníci: "Když nemůžeš sedět, tak nedělej zločin." Pokud chceš vystoupit, připrav se na následky a vypořádej se s nimi, SAMOZŘEJMĚ. Slibuji vám, že lidé budou poslouchat a říkat: "No to je na nic," ale nakonec bude každému úplně jedno, jakou jste měli smůlu a jak to dopadlo. Chytré včely si za svůj první balík peněz nekupují točící se ráfky a nálepky na svůj zbrusu nový Escalade. Nechávají si je na horší časy, až budou potřebovat právníka a kauci a všichni se k nim nepřekvapivě otočí zády. Omlouvám se za případnou urážku. Žádnou jsem nemyslel vážně, jen jsem chtěl pomoci. Také se omlouvám za obrovskou odbočku k vězeňskému tématu, nicméně jsem na tomto fóru neviděl moc rad od někoho, kdo by měl skutečný přehled nebo zkušenosti, co dělat, když se život SNAFU. Ne všichni se dostaneme do cíle v jednom kuse, pokud vůbec. Statisticky mnoho z nás na této cestě v jednom či druhém okamžiku narazí do zdi. Doufám, že posádka BB poletí nad radarem. Přeji vám všem hodně štěstí a úspěchů a mnoho plodných kuchařek! Omlouvám se také za tento dlouhý příspěvek.
---S láskou a úctou. o7