Question Nejlevnější způsob výroby pervitinu byl úspěšný pouze jednou.

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Zeptejte se odborníků na chemii! Protože já jsem s touto metodou uspěl jen jednou! Je to nejlevnější způsob výroby hydrochloridu amfetaminu? Jsou vynechána nějaká důležitá kruhová spojení, která brání vzniku krystalů amfetaminu?
1. Smíchejte 40 g fenylacetonu, 20 g hydrochloridu methylaminu a 200 ml methanolu, přidejte stopové množství hydroxidu sodného, aby se neutralizoval na slabou alkalitu, a reagujte při 80 stupních po dobu 2 hodin za vzniku meziproduktu iminu.
2. K iminovému meziproduktu přidejte 10 g borohydridu sodného a reagujte při pokojové teplotě po dobu 6 hodin za vzniku amfetaminu.
3. K reakčnímu roztoku přidejte 100 ml vody, oddělte organickou vrstvu a promývání třikrát opakujte. Po každém použití 100 ml vody přidejte odpovídající množství kyseliny chlorovodíkové k neutralizaci na pH 5.
4. Odpařte veškerou vodu a přestaňte zahřívat, když teplota přesáhne 100 stupňů. To, co získáte, je stále kapalina... a dokud se nevysuší, nejsou v ní žádné krystaly! Opravdu nevím, co se pokazilo.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Správné množství NaOH, k neutralizaci 20 g chloridu methylamonného počítám 0,5 g, což je více než stopové množství. Způsobili jste to?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Ano, záměrně jsem použil nadměrné množství NaOH, abych zajistil, že hodnota pH bude mezi 8 a 9.
V tomto experimentu se reakční směs skládala z 20 ml chloridu methylamonného, 200 ml methanolu a 40 ml fenylacetonu. Reakce probíhala za magnetického míchání při teplotě 80 °C po dobu 2 hodin.

View previous replies…

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Po vzniku meziproduktu iminu zůstala moje reakční směs (RM) v bezvodém stavu. Po ochlazení na pokojovou teplotu bylo pomalu přidáno 10 mg borohydridu sodného. Reakce se nechala probíhat 6 hodin. Až do této chvíle si nejsem jistá, kde mohl vzniknout problém.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
nejsem chemik, takže mě opravte, pokud se mýlím, ale měl jsem za to, že je třeba přehoupnout ph z hodnoty o 2 body nižší než pKa na hodnotu o 2 body vyšší než pKb, což znamená 12'1 a 4,6. Za každý bod nižší, než je tato hodnota, ponecháte 3 % produktu ve špatné formě, takže jste ztratili 9 %, když jste se zastavili mezi 8 a 9, a 1,2 % na druhém konci. Chlorid methylammonný je pevná látka, ale vy používáte ml k vyjádření toho, kolik. Chybí část rovnice, jaká je molární hustota této kapaliny, je to voda nebo...?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Ehm... Nezměřil jsem přesně množství materiálu, ale pomozte mi prosím zkontrolovat, zda v mém experimentálním postupu nejsou nějaké závažnější chyby, které by vedly k neúspěchu? Například ve fázi extrakce jsem pro separaci přidával přímo vodu bez použití dalších rozpouštědel. Nejsem si jistý. Jen jsem si myslel, že rozvrstvení rm je již zřejmé, a proto jsem to udělal.