- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 35
Postupoval jsem podle videa a přečetl si celý návod, když jsem došel k bodu vložení roztoku dusičnanu rtuťnatého, 5 ml (z 2 g Hg + 15 ml kyseliny dusičné 68 %), pak 1 litr studené vody, pak jsem dostal výsledek jako na videu, zakalená šedá voda a nějaká hliníková fólie opláchnutá, jak je ve videu a návodu zmíněno, doporučuje se po prvním vypuštění přidat další vodu a proces vypuštění zopakovat, takže jsem přidal další 1 litr studené vody.
Nečekaný problém:
1. opět se zakalí do šeda a vypadá to, že směs je hustší než na začátku
2. pak to začalo dělat větší bubliny
3. má to větší teplotu, teď jsem se toho snažil dotknout, tak jsem to znovu vylil a přidal třetí 1 litr studené vody
4. 3 minuty poté, co jsem vylil všechnu zakalenou šedou vodu, hliníková fólie sama zareagovala a vytvořila kouř, který pokryl celou laboratoř, baňka je tak studená a na povrchu baňky jsou kapičky vody.
Mám nalít roztok P2NP hned po prvním odtoku zakalené šedé vody? protože pozdější reakce vypadá jako reakce přidání P2NP ve videu.
Nečekaný problém:
1. opět se zakalí do šeda a vypadá to, že směs je hustší než na začátku
2. pak to začalo dělat větší bubliny
3. má to větší teplotu, teď jsem se toho snažil dotknout, tak jsem to znovu vylil a přidal třetí 1 litr studené vody
4. 3 minuty poté, co jsem vylil všechnu zakalenou šedou vodu, hliníková fólie sama zareagovala a vytvořila kouř, který pokryl celou laboratoř, baňka je tak studená a na povrchu baňky jsou kapičky vody.
Mám nalít roztok P2NP hned po prvním odtoku zakalené šedé vody? protože pozdější reakce vypadá jako reakce přidání P2NP ve videu.