V případě, že pracujete způsobem chemika a ke kontrole průběhu reakce používáte tenkovrstvou chromatografii. Budete potřebovat velmi malou sadu vzorků s výchozím aldehydem (který máte) a styrenem, jakož i 2CHxHCl a konečný produkt. Mám v zásobě nepatrné množství styrenu a také trochu 2CH x HCl, stačí jen miligramy, k produktu jsem se nedostal a je také nelegální, takže žádné zasílání. Normálně si TLC vzorek reakční směsi spolu s přísadami (2CH), které by se měly přeměnit v produkt, který se objeví na desce zesílení. Pokud se na vzorku směsi objeví nové a vícenásobné skvrny (ten je zpracovaný, je to zpracování směsi v mikroměřítku jako eppendorfka), je to dost špatná zpráva a protože se vytvořilo více sloučenin než produktu, musíte to zastavit a pokusit se produkt přečistit na vzorek, který potřebujete pro srovnání. Nebo možná budete mít štěstí a P.M. mi a já vám poskytnu vynikající přípravu pro styren, kterou chci zveřejnit jako vlákno. Ověření od ostatních je cenné. Každopádně se to dá udělat levně, snadno, rychle, s vysokou výtěžností ve srovnání s většinou postupů (Henry funguje dobře)... jde o to, že je to super jednoduché na provedení. A dělá se to bez nějakých náročných chemikálií.