Question Vylepšení (související s bezpečností) pro toto fórum

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
@HEISENBERG

Rozhodl jsem se to zveřejnit, protože to bude zajímat mnohé z nás.

Jednou z funkcí, kterou bych opravdu rád měl, je něco jako časovač, kde bych mohl nastavit čas, po jehož uplynutí se určitý pn automaticky odstraní.
Diskuse pn jsou často krát více osobní, možná obsahují osobní informace, které by mohly pomoci možná být identifikovány orgány činnými v trestním řízení atd.
proto si myslím, že by bylo dobré mít možnost automatického mazání, aby se snížilo množství možných stop v případě úniku dat nebo infiltrace tohoto fóra.

za druhé:
Ohledně nastavení vašeho serveru: Můžete být transparentní, jaký druh uživatelských dat bude přesně logován (systémové stopy, geolokace, ip adresa atd.....)? Jak dlouho se tyto věci ukládají?

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Ahoj, jakákoli soukromá zpráva bude smazána po 30 dnech od jejího vytvoření. Své konverzace můžete šifrovat pomocí tajného klíče. Tyto klíče ukládáme na serveru pouze do doby, než všechny strany konverzace potvrdí, že si klíč ponechaly. Zaznamenáváme pouze informace, které jsou nutné pro běžný provoz fóra, ip adresy, otisky prstů, geo nezaznamenáváme. Kromě toho můžete pro ještě větší zabezpečení použít doménu onion.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Včera večer se mi stala zvláštní příhoda:

Při přihlašování do fóra mi bylo omezeno odesílání zpráv nebo komentování příspěvků a vyskočila zpráva, že stránka vyžaduje, abych přijímal soubory cookie.
Předpokládám, že šlo o chybu, protože po získání nové identity Tor se to znovu nepřihlásilo, ale i tak to bylo divné.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Pokud se chyba bude opakovat, můžete pořídit snímek obrazovky a poslat mi ho, ale předpokládám, že tato chyba je způsobena nedávnou aktualizací NoScriptu

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Thx, neuvědomil jsem si, že se mi automaticky čistí schránka.

No, PGP je schůdná možnost.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Můžete se přesvědčit sami, nenajdete zde soukromé zprávy starší než 30 dní.

Saul

Don't buy from me
Resident
Reaction score
134

Nová aktualizace prohlížeče Tor Browser způsobuje vyskakovací okna "potenciálního úniku identity"! Tato vyskakovací okna můžete ignorovat

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Aha, dobře, díky za upozornění.

Ve skutečnosti to nebylo vyskakovací okno pocházející z prohlížeče Tor, bylo vloženo do designu Breaking Bad. Stále se jedná o vyskakovací okno, ale ne z prohlížeče Tor.
Také tam bylo jen tlačítko zavřít, na které jsem kliknul, ale nic pro souhlas nebo nesouhlas se soubory cookie.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Ano, před několika měsíci proběhla aktualizace týkající se automatického odstraňování metadat ze strany zaměstnanců.