Question Racemizace

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Dobrý den,
narazil jsem na zajímavý článek, kde je zmíněno téma racemizace l-metamfetaminu zpět na racemický produkt. Má někdo v tomto ohledu zkušenosti?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 387

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Také jsem to viděl a rád bych se dozvěděl více.
Pak by se všechen ten zbytek l-amph nebo l-methamp mohl regenerovat na racemický a získat o 25 % více d-anpth nebo d-methamp s pouze 1násobnou reemitací.
Pokud má někdo nějaké zkušenosti s racemitizací, uvítáme je.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Ano, bylo by to velmi zajímavé, zejména pro větší množství výrobků. Bohužel jsem nenašel nic přesnějšího, což mě vede k domněnce, že proces je velmi složitý nebo nerentabilní.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Vypadá to zajímavě, snažím se jít do hloubky procesu, budu aktualizovat, pokud pro to najdu správný způsob ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Nebude to rychlá záležitost, nemám teď tolik času, ale zvládnu to, jsem velmi tvrdohlavý hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Jsem rád, že se nyní věci dávají do pohybu, že se tak rychle našla cesta. Jsem přesvědčen, že cestu najdeme. Děkuji Btcboss2022 za to, že se tohoto projektu ujal. :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Ponechání vašeho produktu v rozpouštědle v tmavé místnosti při pokojové teplotě způsobí, že po delší době sám racemizuje. chápu, co to znamená, ale je to možnost

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
.děkuji Co znamená dlouhá doba? Prostě bych to zkusil.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Sám jsem to nedělal, slyšel jsem to od kolegy hmyzoida, který pracoval v laboratoři studující enantiomery, takže nevím přesně, možná existují údaje o jiných sloučeninách, které můžete extrapolovat, abyste získali velmi hrubý odhad.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Tak si o tom zjistím víc, třeba něco najdu. Mnohokrát děkuji

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Myslím, že ano, od té doby jsem si o tom něco přečetl a vypadá to, že teplo a světlo pohání racemizaci, je to koncept používaný k datování určitých lokalit studiem fosilií mořských živočichů a podobně, princip je takový, že při pohledu na % enantiomerů můžete zjistit, kolik času uplynulo od smrti živočicha, protože víte, že většina aminokyselin se v biologických systémech používá jako levotočivá forma,pak se podíváte, kolik se vytvořilo dextrootočivé aminokyseliny a z toho můžete odhadnout stáří lokality, je to velmi zhruba vysvětleno, jen jako důkaz konceptu.Takže jsem se spletl jen v té lehké části :p. Tady je pár zdrojů, jeden z nich tvrdí, přímá citace: Při teplotě 160 °C je dosaženo racemické směsi během 10-20 h, zatímco v arktických oblastech (-10 °C) je k dosažení racemické rovnováhy zapotřebí 1-2 mil. let.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, in Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013.
Rainer Grün, in Encyclopedia of Archaeology, 2008

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Zajímalo by mě, zda je třeba, aby byl některý z D přítomen jako katalyzátor?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5

"Racemizace je chemická reakce, při níž dochází k interkonverzi aminokyseliny na její alternativní enantiomer neboli zrcadlovou formu. Rychlost, s jakou probíhá racemizace, se u jednotlivých aminokyselin liší v závislosti na schopnosti R skupin stabilizovat meziprodukt karbanion. Karbaniontový meziprodukt je molekula, která vzniká, když se z aminokyseliny oddělí vodíkový postranní řetězec. V ideálním systému je po opětovném připojení atomu vodíku ke karbaniontovému meziproduktu stejná pravděpodobnost vzniku l- a d-aminokyseliny a rychlost přímé a zpětné reakce je stejná. Za těchto podmínek d/l postupuje od hodnot blízkých nule v moderních tkáních, dokud d/l nedosáhne jednoty v racemické rovnováze. Důsledkem těchto podmínek je zpomalování rychlosti racemizace s rostoucím rozsahem racemizace - charakteristický křivočarý trend, který vzniká při vynesení poměru d/l proti lineárnímu času."

Tohle je od Millera, já z toho usuzuji, že ne, nemusí být přítomna. d-aminokyseliny jsou v přírodě tak vzácné, že se lidé domnívali, že ani neexistují, takže většina živých organismů používá pouze L-aminokyseliny ve 100% poměru a stejně se časem racemizují.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Obecný postup pro racemizační experimenty. A
0,06 M roztok aminu (100 mg) a thiolu (1,2 nebo 0,2 ekv.).
v benzenu byl refluxován po dobu 2 h (stechiometrický stav) nebo 7 h (stechiometrický stav).
hodin (katalytické podmínky) v přítomnosti AIBN (celková koncentrace).
množství 20 mol % AIBN bylo rozděleno do tří stejných dávek
(při reakční době > 2 h), které se přidávaly postupně každé 2 h). Po zkoncentrování byl zbytek zředěn
HCl (1 M) a roztok byl promyt Et2O. Výsledek:
vodná fáze byla bazifikována nasyceným uhličitanem sodným.
a extrahována Et2O. Čistý amin byl izolován po
vysušení na MgSO4 a zahuštění.